search
George Clooney maakt miniserie 'Catch-22'
Series / Nieuws

George Clooney maakt miniserie 'Catch-22'

Hij zal daarnaast ook een van de hoofdrollen spelen in de serie van Paramount Television.

George Clooney staat in de startblokken om een zes afleveringen durende miniserie te regisseren die gebaseerd is op Joseph Hellers boek Catch-22 voor Paramount Television en Anonymous Content, Clooney zal tevens een van de hoofdrollen spelen.


Catch-22 speelt zich af in het door de Tweede Wereldoorlog geteisterde Italiƫ, en laat zien hoe een Amerikaanse piloot genaamd Yossarian alles moet doen wat hij kan om naar huis te kunnen. Clooney zal de rol spelen van kolonel Catchcart.

De titel van het boek (en dus ook de serie) refereert naar de paradox dat pilote die mentaal niet in staat waren om te vliegen niet verplicht waren om dit te doen, maar dat iedereen die een verzoek indiende om te stoppen met vliegen juist wel in staat was om te vliegen (...). In Amerika noemt men een dergelijke paradox een 'catch-22'.

De Australische regisseurs Luke Davies (Lion) en David Michod (War Machine, The Rover) zullen het script schrijven van de miniserie en daarnaast ook dienst doen als uitvoerend producenten (samen met Clooney en Grant Heslov).

Mike Nichols regisseerde in 1970 eerder een verfilming van het boek. Alan Arkin speelde toen de hoofdrol.

Aanbevolen artikelen