search
De series die in december op Netflix verschijnen
Series / Featured

De series die in december op Netflix verschijnen

Met o.a. The Crown, El Chapo, Dark, Easy, Wormwood en meer.

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in oktober, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

» Bekijk op Filmtotaal het overzicht met de komende films.


Nieuwe seizoenen
1 december: Dark (seizoen 1)
Bereid je maar voor op een enge Duitse original. Op 1 december is wat door sommigen als de engste Netflix Original tot nu toe te streamen. In het hedendaagse Duitsland verdwijnen twee jonge kinderen. Hun verdwijning en de zoektocht naar de kinderen legt de scheve onderlinge verhoudingen onder vier families bloot en laat ook zien welke dubbellevens iedereen leidt.1 december: Easy (seizoen 2)
Vorig jaar ging de show in première, met jammer genoeg weinig aandacht. Terecht is dat niet, want de serie was briljant in de manier waarop er naar verschillende mensen gekeken werd. Dat zal ook bij dit tweede seizoen gebeuren. Wederom verkent men "de manier waarop mensen in Chicago zich al stuntelend een weg door het leven wagen."8 december: The Crown (seizoen 2)
Het tweede seizoen van de show is meteen het laatste van Claire Foy in de hoofdrol. Nog tien afleveringen kunnen we haar dus zien, daarna neemt iemand anders het stokje over. Dit seizoen draait om de problemen die de Britse monarchie in de jaren zestig doormaakte. Daarbij speelt onder meer de illegale oorlog in Egypte en het schandaal rond Harold Macmillan een grote rol.12 december: Manhunt: Unabomber (seizoen 1)
Een diepgaande blik op hoe een profiler van de FBI hielp om de Unabomber op te sporen. Een intrigerende documentairereeks van acht delen, gemaakt door Andrew Sodroski, Jim Clemente en Tony Gittelson.15 december: El Chapo (seizoen 2)
Netflix boekte al een groot succes met Narcos en besloot daarom ook het leven van die andere beroemde en meedogenloze drugsbaron, El Chapo, te verfilmen. Centraal staan de vroege dagen van de carrière van El Chapo, in de jaren tachtig, zijn machtsjaren en uiteindelijke val in 2016.15 december: The Ranch (seizoen 2, deel 2)
The Ranch is een komedie rond de zoon van een rancher uit Colorado. Hij had ooit enigszins een carrière als professioneel football-speler, maar keert nu terug naar huis om de familiezaak draaiende te houden.15 december: Wormwood (seizoen 1)
Deze zesdelige serie bekijkt de grenzen van onze kennis en de manieren waarop we zoeken naar de waarheid. Het familieverhaal van de zestigjarige zoektocht van een man naar antwoorden rond de mysterieuze dood van zijn vader. Een zoektocht die hem in aanraking brengt met enkele van de meest duistere geheimen van de Verenigde Staten.22 december: Fuller House (seizoen 3b)
We zijn alweer toe aan het tweede deel van het derde seizoen van deze komedie. Het is een revival van Full House uit de jaren tachtig en laat een volwassen D.J. Fuller zien. Zij is moeder van drie jonge zoons en recent weduwe geworden. Samen met haar beste vriend Kimmy en haar zoons probeert ze haar kinderen op te voeden.

22 december: Dope (seizoen 1)
Er is niets bekend over deze Netflix Original. Gezien de titel, wordt er gekeken naar drugs.

25 december: Las chicas del cable (seizoen 1)
In de jaren twintig probeert de dief Alba te ontsnappen aan haar voormalige leventje. Ze krijgt in Madrid een baan als telefoniste. Maar al snel blijkt dat ontsnappen aan je verleden niet zo eenvoudig is, vooral als je verleden zorgt dat je vrienden krijgt.26 december: Travelers (seizoen 2)
Honderden jaren in de toekomst ontdekken mensen hoe ze hun bewustzijn terug in de tijd kunnen sturen. Ze komen terecht in de 21ste eeuw en proberen de mensheid te redden van een verschrikkelijke toekomst.29 december: Bill Nye Saves the World (seizoen 2, deel 1)
Verkent wetenschap en de impact ervan op politiek, de samenleving en de popcultuur. Elke aflevering bekijkt een onderwerp vanuit een wetenschappelijk perspectief, ontkracht mythes en verhalen en anti-wetenschappelijke claims van politici, religieus leiders en het bedrijfsleven.
Wekelijks nieuwe afleveringen
Donderdagen: Dynasty (seizoen 1)
Het eerste seizoen van de revival van Dynasty ging in oktober van start en ook in november zijn er afleveringen te zien. De show vertelt het verhaal van de Carrington en Colby-families.Donderdagen: Riverdale (seizoen 2)
Sinds half oktober is het tweede seizoen van Riverdale op Netflix te volgen. Centraal staat het leven van Archie Andrew, die iets van het leven probeert te maken in het kleine stadje Riverdale en ontdekt dat er iets heel duisters verborgen gaat achter de vredige façade.
Kinderseries
1 december: All Hail King Julien (seizoen 5)
De geanimeerde avonturen van ieders favoriete lemur uit de Madagascar-franchise.1 december: Dreamworks Home: For the Holidays
De Boovs vieren hun eerste feestdagen en krijgen daarbij bezoek van Kelly Clarkson!15 december: Trollhunters (Part 2)
Een epische serie van de geest van Guillermo del Toro over trollenjagers. Krijgt ook een uitbreiding met nieuwe spin-offs die de komende jaren op Netflix moeten verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen