Dvd-review: 'Chicago PD' seizoen 4

Dvd-review: 'Chicago PD' seizoen 4

Mooie uitgave van de tweede serie in de Chicago franchise.

Jim Pedd, 4 december 2017 om 10:11

Bedenker: Michael Brandt, Derek Haas e.a. | Cast: Jason Beghe (Hank Voight), Jesse Lee Soffer (Jay Halsead), Patrick John Flueger (Adam Ruzek), Marina Squerciati (Kim Burgess) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender: NBC
Chicago DP is tweede serie in de Chicago-franchise van Dick Wolf en Matt Olmstead. De serie werd in 2014 gelanceerd op NBC en draait om een groep politieagenten die het samen met de Intelligence Unit opnemen tegen de ergste misdadigers. Het vierde seizoen is nu in Nederland verkrijgbaar.

Onder leiding van Hank Voight (Jason Beghe) neemt het team veel zaken aan van mogelijke terroristische activiteiten, de moord van een pedofiel en een meedogenloze politiemoordenaar. Hun loyaliteit wordt op de proef gesteld en de grenzen, zowel persoonlijk als professioneel, worden opgerekt in de 23 afleveringen van deze rauwe misdaadserie.

De serie wordt enorm goed bekeken op NBC. Daar trok het vierde seizoen gemiddeld 8,48 miljoen kijkers en dat is slechts iets minder dan het vorige, derde seizoen. Dat trok er gemiddeld nog 8,71 miljoen naar de Amerikaanse zender. De ontvangst blijft verder goed: het is een sterk drama.


Dvd: Chicago P.D. seizoen 4 | Aantal schijven: zes dvd’s | Tijdsduur: circa 18,5 uur | Beeld: 1.78:1 | Geluid: Engels & Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans & meer | EAN: 5-053083-125318 | Release: november 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

Het 23 afleveringen tellende vierde seizoen van Chicago P.D. wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes. Daar zit geen insteekhoes omheen, wat past bij de uitgaven van voorgaande seizoenen. Voorop zien we de vier hoofdpersonen en achterop de gebruikelijke synopsis en andere details. Verder tref je binnenin netjes los van elkaar gepresenteerd de zes schijven.

De serie ziet er prima uit op Dvd. Het geheel is niet extreem inventief opgenomen, maar ziet er wel gewoon goed uit. Details zijn er genoeg, niet haarscherp maar wel mooi om te zien. Verder zijn de kleuren gewoonlijk natuurgetrouw. Wat audio betreft staat dialoog centraal, aangevuld met zo nu en dan best spectaculaire muziek en actievolle scènes.

Extra’s
Aangezien het een spin-off van twee andere series is, maakt men ook crossovers. Die zijn als extra’s meegeleverd: Chicago Fire Season 5, Crossover Episode en Chicago Justice Season 1, Crossover Episode.


Toekomst
Chicago P.D. is in de Verenigde Staten al bezig met het vijfde seizoen. Dat ging daar op 27 september van start en is overmorgen toe aan zijn negende aflevering. Verder zijn er nog drie andere series in de franchise te zien: Chicago Fire dat bezig is met het zesde seizoen, Chicago Med (seizoen drie) en Chicago Justice (seizoen twee).

Lees meer over: Chicago PD, Seizoen 4, Bluray, Dvd, Recensie, Review, Michael Brandt, Derek Haas, Jason Beghe, Jesse Lee Soffer, Patrick John Flueger, Marina Squerciati, NBC

Informatie over de serie: Chicago P.D.

Populair nieuws