search

Ons nieuws van maandag 4 december 2017

Eerste blik op Robin in 'Titans'
Series / Foto's

Eerste blik op Robin in 'Titans'

De sidekick van Batman ziet er goed uit.

In het DCEU is de geliefde sidekick van Batman allang dood, maar op televisie leeft Robin nog. Vandaag is het eerste beeld van Brenton Thwaites als Dick Grayson vrijgegeven. Hem zien we op bovenstaand beeld in kostuum als Robin - de hoofdpersoon van de serie.

Titans moet in de loop van 2018 gelanceerd worden op de streamingdienst van DC. Hierin "komt Robin op uit de schaduw van Batman en wordt hij de leider van een meedogenloze bende van jonge, nog te rekruteren superhelden uit elke hoek van het DC-universum."

De serie is geschreven door Akiva Goldsman, DC-baas Geoff Johns en DC TV-chef Greg Berlanti. Interessant is dat we in het verleden hoorden dat de klassieke helden allemaal hierin voor zullen komen: Raven, Starfire, Kid Flash, Robin, Beast Boy, Cyborg en Wonder Girl. Het is nog wachten op het moment dat de look van meer van deze helden vrijgegeven wordt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onweerstaanbare teaser 'Altered Carbon'
Series / Video/clip/featurette

Onweerstaanbare teaser 'Altered Carbon'

Netflix licht een tipje van de sluier op van de peperdure serie.

Netflix heeft een korte teaser vrijgegeven voor Altered Carbon. Deze peperdure science fiction serie geldt als een prestigeproject voor het streamingkanaal, dat er naar verluidt 7 miljoen dollar per aflevering in steekt. De serie wordt gebaseerd op een gelijknamig boek van Richard Morgan uit 2002.

Het geheel speelt zich af in een futuristische stad, waarin de armen in donkere en vieze wijken wonen. De rijken wonen letterlijk boven de wolken, in gigantische wolkenkrabbers. Voor hen is het leven oneindig: zij kunnen hun bewustzijn laten overzetten naar een gekloond lichaam, een 'sleeve'. In de serie wordt de geest van een voormalig VN-soldaat, Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) gedownload in een 'sleeve' die ooit toebehoorde aan een politieagent.

De serie krijgt tien afleverringen en zal behoorlijk wat seks bevatten lijkt het. Onderstaande video maakt namelijk duidelijk dat de sleeves onweerstaanbaar zijn. Vanaf wanneer de tien afleveringen tellende show te zien is weten we nog niet.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze maand op schijf: 'Game of Thrones', 'Fear the Walking Dead', 'Gomorra' en meer!
Series / Blu-ray Review

Deze maand op schijf: 'Game of Thrones', 'Fear the Walking Dead', 'Gomorra' en meer!

De decembermaand zit vol leuke dvd en blu-ray uitgaven.

De maand december is het weer feest en heeft daarom een mooie reeks Blu-ray en Dvd-uitgaven voor ons in petto. Hieronder ons maandelijks overzicht; waarbij we de verzamelboxen niet meenemen.

Welke uitgaven mag jouw collectie deze maand verwelkomen?

6 december: Better Call Saul (Seizoen 3) ook op Blu-ray
6 december: Riviera (Seizoen 1) ook op Blu-ray
6 december: Black Sails (Seizoen 4)
6 december: Grace and Frankie (Seizoen 2)
6 december: Sleepy Hollow (Seizoen 4)
6 december: Power (Seizoen 2)
8 december: Alex (Like Him But Don't Trust Him) (Seizoen 1)

11 december: Game of Thrones (Seizoen 7) ook op Blu-ray
11 december: Gilmore Girls - A Year In The Life
12 december: Doctor Foster (Seizoen 2)
12 december: Dokter Tinus (Seizoen 6)
12 december: Suspects (Seizoen 1)
13 december: Blindspot (Seizoen 2) ook op Blu-ray
13 december: Ballers (Seizoen 3)
13 december: Versailles (Seizoen 2)
13 december: Fuller House (Seizoen 1)
13 december: Fear the Walking Dead (Seizoen 3) ook op Blu-ray

29 december: Gomorra (Seizoen 3) ook op Blu-ray
29 december: Tabula Rasa
29 december: Ride Upon The Storm

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-review: 'Chicago PD' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-review: 'Chicago PD' seizoen 4

Mooie uitgave van de tweede serie in de Chicago franchise.

Bedenker: Michael Brandt, Derek Haas e.a. | Cast: Jason Beghe (Hank Voight), Jesse Lee Soffer (Jay Halsead), Patrick John Flueger (Adam Ruzek), Marina Squerciati (Kim Burgess) e.a. | Jaren: 2014 - heden | Zender: NBC

Chicago DP is tweede serie in de Chicago-franchise van Dick Wolf en Matt Olmstead. De serie werd in 2014 gelanceerd op NBC en draait om een groep politieagenten die het samen met de Intelligence Unit opnemen tegen de ergste misdadigers. Het vierde seizoen is nu in Nederland verkrijgbaar.

Onder leiding van Hank Voight (Jason Beghe) neemt het team veel zaken aan van mogelijke terroristische activiteiten, de moord van een pedofiel en een meedogenloze politiemoordenaar. Hun loyaliteit wordt op de proef gesteld en de grenzen, zowel persoonlijk als professioneel, worden opgerekt in de 23 afleveringen van deze rauwe misdaadserie.

De serie wordt enorm goed bekeken op NBC. Daar trok het vierde seizoen gemiddeld 8,48 miljoen kijkers en dat is slechts iets minder dan het vorige, derde seizoen. Dat trok er gemiddeld nog 8,71 miljoen naar de Amerikaanse zender. De ontvangst blijft verder goed: het is een sterk drama.



Dvd: Chicago P.D. seizoen 4 | Aantal schijven: zes dvd's | Tijdsduur: circa 18,5 uur | Beeld: 1.78:1 | Geluid: Engels & Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans & meer | EAN: 5-053083-125318 | Release: november 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

Het 23 afleveringen tellende vierde seizoen van Chicago P.D. wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes. Daar zit geen insteekhoes omheen, wat past bij de uitgaven van voorgaande seizoenen. Voorop zien we de vier hoofdpersonen en achterop de gebruikelijke synopsis en andere details. Verder tref je binnenin netjes los van elkaar gepresenteerd de zes schijven.

De serie ziet er prima uit op Dvd. Het geheel is niet extreem inventief opgenomen, maar ziet er wel gewoon goed uit. Details zijn er genoeg, niet haarscherp maar wel mooi om te zien. Verder zijn de kleuren gewoonlijk natuurgetrouw. Wat audio betreft staat dialoog centraal, aangevuld met zo nu en dan best spectaculaire muziek en actievolle scènes.

Extra's
Aangezien het een spin-off van twee andere series is, maakt men ook crossovers. Die zijn als extra's meegeleverd: Chicago Fire Season 5, Crossover Episode en Chicago Justice Season 1, Crossover Episode.



Toekomst
Chicago P.D. is in de Verenigde Staten al bezig met het vijfde seizoen. Dat ging daar op 27 september van start en is overmorgen toe aan zijn negende aflevering. Verder zijn er nog drie andere series in de franchise te zien: Chicago Fire dat bezig is met het zesde seizoen, Chicago Med (seizoen drie) en Chicago Justice (seizoen twee).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'The Crown' - Seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Crown' - Seizoen 1

Duurste serie ooit van Netflix, en een hit!

Bedenker: Peter Morgan | Cast: Claire Foy (Elizabeth II), Matt Smith (Philip), Jared Harris (George VI), John Lithgow (Winston Churchill), Greg Wise (Louis Mountbatten), Vanessa Kirby (Margaret) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Tv-zender: Netflix

Verleden jaar verscheen op Netflix de duurste dramaserie die tot op heden door de streamingdienst is gemaakt. Dit deed Netflix samen met onder meer Sony Pictures Television en bedenker en schrijver Peter Morgan. The Crown zette actrice Claire Foy in de huid van prinses Elizabeth en later Queen Elizabeth II, sinds 1952 de koningin van Engeland. Het biografische drama werd een enorm succes met een uitstekend ontvangst. Ook waren er prijzen, onder meer Golden Globes voor Beste dramaserie en beste actrice. De laatste uiteraard voor Foy.

Sony Pictures bracht het debuutseizoen onlangs uit op Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de uitgave. Als eerste de trailer en de synopsis.



Het eerste seizoen begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Groot-Brittanië verkeert op dat moment in zwaar weer, de Tweede Wereldoorlog is sinds een paar jaar afgelopen. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader is komen te overlijden. Met beperkte ervaring moet Queen Elizabeth II nu plotseling het land sturen en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die ook een cruciale rol had gespeeld in de oorlog.



Serie: The Crown - Seizoen 1 | Discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 54 minuten | Release: november 2017 | Beeld: 16 x 9 (2.00 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands | EAN: 8711983965652 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het eerste seizoen van The Crown zitten verpakt in een iets dikker Blu-ray keepcase. In hoes staat staat per discs aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief een uitgebreide Nederlandstalige (en Franstalige) synopsissen. Erg netjes!

Beeld en geluid
Dat The Crown de duurste serie van Netflix tot op heden is, is vanaf de eerste beelden duidelijk te zien. De serie heeft een opvallend sterk filmisch beeld en heeft een prachtige dieptewerking. Ook de kleur sluit erg mooi aan op de sfeer, iets gedateerd wat betreft stijl maar wel vol, aanwezig en waar nodig springlevend. De scherpte die daarbij gepaard gaat is fenomenaal te noemen. Zowel in de close-ups als in de beelden met een bredere kijk op de gebeurtenissen. De geluidstrack doet het ook erg goed, ondanks dat dit slechts een standaard DTS-HD 5.1 track is. Er zijn volop achtergrondgeluiden te horen, mooi. Wat betreft de technische zaken dus prima in orde!

Veel foto's als bonusmateriaal
De extra's zijn helaas minder opvallend. Waar buitenlandse uitgaven een reeks featurettes bieden, blijft het bij deze Nederlandse uitgave beperkt tot een galerij met foto's van voor en achter de schermen. Niet enorm opvallend en diepgaand dus. Mooi zijn de foto's doorgaans wel.

Tweede seizoen deze week van start!
Het tweede seizoen van The Crown staat al voor de deur. Op 8 december - vrijdag dus - staan de tien nieuwe afleveringen online. Het nieuwe seizoen speelt zich speelt af in de jaren 60, zal de romance tussen Princess Margaret (Vanessa Kirby) en Lord Snowdon (Matthew Goode) meer aandacht krijgen en staat Queen Elizabeth (Foy) opnieuw voor een aantal moeilijke besluiten. Hieronder de trailer:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Tom Clancy's Jack Ryan'!
Series / Trailer

Teaser trailer 'Tom Clancy's Jack Ryan'!

John Krasinski is Jack Ryan.



Amazon heeft een teaser trailer onthuld voor de serie Tom Clancy's Jack Ryan, waarin John Krasinski (The Office) de rol speelt van de nog jonge CIA-analist Jack Ryan die voor het eerst een opdracht in het veld krijgt.

Ryan (Krasinski) ontdekt een patroon in de communicatie van terroristen en dit zorgt ervoor dat hij midden in een gevaarlijke situatie belandt met een nieuw soort van terrorisme welke dreigt met terreur van wereldwijd formaat.

De uitvoerend producenten zijn Carlton Cuse (Bates Motel) en Graham Roland (Almost Human). Tom Clancy's Jack Ryan zal ergens in 2018 exclusief te bekijken zijn via Amazon Prime. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk een uur.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.