Blu-ray review 'Arrow' - Seizoen 5

Blu-ray review 'Arrow' - Seizoen 5

Oliver Queen verzamelt een team.

Bram de Groot, 10 december 2017 om 23:52

Bedenkers: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg | Cast: Stephen Amell (Oliver Queen / Arrow), Katie Cassidy (Laurel Lance), Willa Holland (Thea Queen), David Ramsey (John Diggle), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: The CW
Waar de DC-bioscoopfilms het maar erg moeilijk blijken te hebben, laten de tv-series rond de uiteenlopende superhelden veel successen zien. Met het personage Green Arrow als de grondlegger bestaat er ondertussen een heus Arrow-verse. The CW's Arrow bevindt zich alweer in het zesde seizoen en nog altijd geeft Stephen Amell invulling aan de held.

Warner Home Video bracht het vijfde seizoen onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de mooie uitgave, te starten met de synopsis en de trailer.In het meest recente afgeronde seizoen begint Oliver met het trainen van nieuwe jonge superhelden Wild Dog, Artemis, Mister Terrific en Ragman, nadat Laurel is vermoord door Damien Darhk, en John en Thea uit het team zijn gestapt. John gaat weer terug bij het leger, en Thea wordt Oliver's assistent nadat hij burgemeester van Starling City is geworden. Hij wordt ook bijgestaan door Adrian Chase die hem helpt Starling City op een legale manier schoon te vegen. Later rekruteert hij ook een vervanger voor Laurel; voormalig rechercheur bij de politie Dinah Drake. Oliver wordt ook bedreigd door de dodelijke schurk Prometheus, welke verbonden is met Oliver's verleden. Flashbacks laten zien hoe Oliver met de Bratva in Rusland in aanmerking is gekomen, en zien we hoe hij uiteindelijk weer terug op het eiland is gekomen.Uitgave: Arrow - Seizoen 5 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 23 x 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051889597254 | Release: november 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het vijfde seizoen van Arrow zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staat duidelijk aangegeven op welke schijven welke afleveringen - met titel - staan. Ook de locatie van de extra's wordt aangegeven.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is zeer overtuigend. De sciencefiction actie-superheldenserie ziet er niet altijd even filmisch uit en de visuele effecten zijn ook niet altijd even sterk, maar dit is ongetwijfeld iets dat de fans voor lief nemen. Het beeld vertoont verder weinig grote gebreken. Zeker niet: deze is strak, scherp en de kleuren passen prima bij het type serie. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze klinkt ruimschoots modern, met zo nu en dan ook best wat geluidseffecten via de surround speakers. Uiteraard is er ook veel ruimte voor de dialoog tussen de nodige personages.

Uitgebreide extra's
De extra's op de schijven zijn meer dan redelijk en leuke toevoegingen voor de fans. Naast een paar verwijderde scènes, een gag reel en een Comic Con-registratie zijn er drie featurettes over het nieuwe team dat Arrow om zich heen verzamelt (The New Team Arrow), de cross-over met de andere Arrow-verse series (Allied: The Invasion Complex) en de slechterik van het vijfde seizoen (Returning to the Roots of Arrow: Prometheus).

Seizoen 6 draait; seizoen 7 zal er vast komen
Ondanks dat de kijkcijfers iedereen seizoen weer dalen, lijkt het er niet op dat The CW snel stopt Arrow. Het succes van een compleet tv-universum hangt er ook vanaf. Het zesde seizoen debuteerde in oktober en er zijn gewoon weer 23 afleveringen in totaal. Hieronder de trailer voor het huidige seizoen 6:


Lees meer over: The Flash, Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow, 2016

Informatie over de serie: Arrow

Populair nieuws