search
Marvel/Netflix-series verbonden aan Cinematic Universe
Series / Nieuws

Marvel/Netflix-series verbonden aan Cinematic Universe

De series volgen de weg van Agents of S.H.I.E.L.D. maar worden duister.

Joe Quesada, die als Chief Creative Officer verbonden is aan Marvel, ging tijdens een speciale podcast in op de verbinding tussen de aankomende Marvel/Netflix-series en het reeds bestaande Marvel Cinematic Universe. Tot dusverre was daar weinig over bekend, maar volgens Quesada kunnen we er zeker van zijn dat de gebeurtenissen van de series verbonden zijn aan het Marvel Cinematic Universe.


"Er zal zeker enige verbondenheid zijn, zoals bij de films," begon hij zijn verhaal. "Ze bestaan binnen het cinematic universe, dus dit is dezelfde wereld als waar S.H.I.E.L.D. en de Avengers zich afspelen."

Toch zal er geen enorme verbondenheid zijn met de films en andere series. "Dit zijn andere superheldenverhalen. Het is de straat, de 'noir'-kant van eht Marvel universum. Iets dat je nog niet gezien hebt in onze films. En je moet je voorstellen dat het meer gegrond wordt dan wat we tot nu toe hebben gemaakt. Er komt dus geen Batman, Dark Knight, of iets wat daarop lijkt. Dit wordt Marvel die superhelden van de straat toont."

Verder vertelde Quesada nog wat over de praktische kant van de series. "De scenario's komen binnen en zijn echt geweldig. Ze zijn erg emotioneel en erg, erg origineel. Maar tegelijk is het Daredevil. Het is Matt Murdock. We zullen hopelijk heel snel beginnen met het casten, maar ik ben er nu al erg enthousiast over."

De Daredevil-serie wordt deze zomer al opgenomen in New York. "Het is zo mooi dat we als het ware thuis de opnames maken. We filmen deze personages waar ze thuishoren. Deze verhalen spelen zich af in de Hell's Kitchen."

Tot slot omschreef hij nog kort de set van Daredevil. Deze "stinkt naar een duister steegje, kots en pis." Omdat de opnames al binnenkort van start moeten gaan, kunnen we de komende weken wat aankondigingen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen