Blu-ray review '24: Legacy' - spin-off van... '24'!

Corey Hawkins moest Kiefer Sutherland opvolgen.

Bram de Groot, 17-12-2017 20:57

Bedenker: Manny Coto | Evan Katz | Cast: Corey Hawkins (Eric Carter), Miranda Otto (Rebecca Ingram), Anna Diop (Nicole Carter), Teddy Sears (Keith Mullins), Dan Bucatinsky (Andy Shalowitz), e.a. | Uitzending serie: 2017 | Tv-zender: Fox
Na de revival 24: Live Another Day - een "limited event television series" - ging Fox op zoek naar nieuw succes in de 24-franchise. Ze kwamen uit bij acteur Corey Hawkins. Hij was met veel succes te zien in de NWA-biopic Straight Outta Compton en mocht in de huid gaan stappen van de held Eric Carter, in 24: Legacy. Met 12 afleveringen en hulp van namen als Miranda Otto en Anna Diop verscheen de eerste 24 spin-off begin dit jaar op de buis.

20th Century Fox Home Entertainment bracht Legacy onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.


In Lagecy is er een nieuwe race tegen de klok, vol met adrenaline, waarin de militaire held Eric Carter samenwerkt met CTU om zo een mogelijk verwoestende terroristische aanslag op de VS te stoppen.Uitgave: The Blacklist - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609643824 | Release: november 2017 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van 24: Legacy zitten verpakt in een dikke Blu-ray keepcase. In de hoes helaas geen extra details over de afzonderlijke afleveringen of de extra's. Op de schijven staat wel aangegeven welke tijdsperiode te zien is. Verder dus erg kaal.

Beeld en geluid
Fox levert een uitstekende uitgave af als er wordt gekeken naar de beeldkwaliteit. Met een beeldvullende vertoning en een doorgaans zeer heldere en strakke weergave komt deze actieserie helemaal tot zijn recht. Af en toe lijkt er wat onnodige ruis aanwezig en dit hindert soms de detailweergave in de donkere delen in het beeld of de meer duistere scènes. Dit is echter niet zo heel storend. Verder zit het geheel er over het algemeen redelijk filmisch uit. De verschillende kleurfilters weten de sfeer verder aan te zetten. Het geluid dat Fox aanlevert is standaard DTS-HD 5.1 en dit is helemaal geen straf. Het klinkt kraakhelder en de meer actievolle scènes leveren ook wat surround effects op. Prima schijf op dit punt!

Uitgebreide extra's
Naast een aantal verwijderde scènes is op de derde schijf de featurette '24: Het verhaal leeft voort' te aanschouwen. Hierin kijken een aantal producenten en andere betrokkenen naar deze eerste spin-off. Uiteraard veel interviews en beelden uit de serie en van achter de schermen. Met een speelduur van ruim 10 minuten niet de meest diepgaande featurette ooit gemaakt. Verder geen extra's.

24: Legacy al gestopt; nieuwe spin-off in de maak
Bij de aftrap keken maar liefst ruim 17,5 miljoen nieuwsgierige Noord-Amerikaanse 24-liefhebbers naar de spin-off. Aan het einde waren er nog een kleine 3,5 miljoen over. In juni werd 24: Legacy dan ook gecanceld en Fox is nu op zoek naar een nieuwe spin-off. Naar verluidt draait deze om een vrouwelijke openbaar aanklager die een samenzwering blootlegt en tegen de klok moet werken om een gevangene van de dodencel te redden van executie.

Lees meer over: Blu ray, 24, Legacy, Corey Hawkins

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix