search
Keert Ian McKellen terug als Gandalf in 'Lord of the Rings'?

Keert Ian McKellen terug als Gandalf in 'Lord of the Rings'?

Het zou geen onlogische keuze zijn.

Bram de Groot

Ian McKellen heeft zichzelf naar voren geschoven om de rol van Gandalf te gaan spelen in Amazons tv-serie The Lord of the Rings. Mocht dit gebeuren, dan zou dit uiteraard bijzonder opvallend zijn aangezien hij de rol ook vervulde in de Lord of the Rings en de Hobbit-filmtrilogieën.


Klaarblijkelijk kan de acteur op leeftijd de rol maar niet loslaten. Tijdens de show van Graham Norton op BBC Radio 2 werd hem gevraagd of hij het vervelend zou vinden als iemand anders de rol van Gandalf the Grey / Gandalf the White zou gaan spelen.

De 78-jarige McKellen zei tegen Norton dat er maar één Gandalf is: "Hoe bedoel je, een andere Gandalf? Ik heb nog geen 'ja' gezegd aangezien ik niet ben gevraagd. Maar je suggereert dat iemand anders de rol gaat spelen? Gandalf is meer dan 7000 jaar oud, ik ben niet te oud."

De tv-serie wordt een prequel op de eerdere Lord of the Rings-drieluik en ontdekt nog niet vertelde verhalen. Verdere details zijn nog niet bekend. Wel wordt het een bijzondere prijzige onderneming, aangezien de serie maar liefst $1 miljard zou gaan kosten.

Aanbevolen artikelen