Blu-ray review: 'The Magicians' seizoen 2

Blu-ray review: 'The Magicians' seizoen 2

Mooie uitgave van een geinige fantasyserie.

Jim Pedd, 19 december 2017 om 10:50

Bedacht door: Lev Grossman | Cast: Jason Ralph (Quentin Coldwater), Stella Maeve (Julia Wicker), Arjun Gupta (William ‘Penny’ Adiyodi), Hale Appleman (Eliot Waugh), Summer Bishil (Margo Hanson) e.a. | Jaar: 2015 - heden | Zender: SyFy
Het tweede seizoen van The Magicians is, pakweg vijf maanden nadat deze op televisie te zien was, eindelijk in Nederland te koop. De inventieve serie wordt door velen omschreven als Harry Potter voor volwassenen en is dan ook amusant om naar te kijken.

Quentin Coldwater en zijn vrienden komen erachter dat de fantasieën die ze als kind hadden werkelijkheid zijn en in hun onwetendheid nodigen ze een kwaadwillend wezen uit een andere wereld uit in hun eigen wereld. In dit tweede seizoen moeten de helden op hun nieuwe krachten vertrouwen om een grote bedreiging voor de magische wereld te verslaan. Gedreven door macht, wraak en overlevingsdrang ontdekken ze dat iedereen die de beangstigend mooie wereld van Fillory betreedt nooit hetzelfde terug komt.

Het tweede seizoen is beter ontvangen dan het eerste en scoort een goedkeuring van 89 procent op RottenTomatoes. "Een duidelijker gevoel van doelmatigheid en extra cynisme en gevaar maken The Magicians nog interessanter en meeslepender om naar te kijken."


Blu-Ray: The Magicians seizoen 2 | Duur: circa 9 uur | Release: november 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital Surround 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits etc. | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-053083-135904 | Met dank aan: Universal

Net als het eerste seizoen, wordt ook de tweede reeks van Syfy-serie The Magicians aangeleverd in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Het geheel past mooi bij de vorige reeks, maar legt op de cover wel duidelijk iets meer nadruk op de fantasy-elementen van de serie. Achterop treffen we de gebruikelijke details aan, waaronder een synopsis, informatie over de extra’s en de technische details. Maak je de hoes open tref je enkel de drie schijven aan, netjes los van elkaar gepresenteerd.

Beeld & Audio
De opnames vonden digitaal plaats, waarmee het geheel er best degelijk uitziet. Omgevingen zijn vaak prima om te zien, maar niet extreem gedetailleerd. Verder heeft de serie behoorlijk wat filters waardoor het geheel soms opvallend is om naar te kijken. De audio is goed, al is het dialoog soms minder makkelijk om te horen door de harde muziek.

Extra’s
Er zitten twee extra’s op de uitgave. Allereerst is er de Gag Reel, waarin tijdens vijf minuten wat grappen gemaakt worden. Daarnaast is er de extra Behind the Magic, waarin gedurende elf minuten gekeken wordt naar de magische wereld van de serie.


Toekomst
Het derde seizoen van The Magicians zal vanaf 10 januari 2018 te zien zijn. Dat krijgt net als eerdere reeksen in totaal 13 afleveringen en is waarschijnlijk tot in april te zien.

Lees meer over: Bluray, Dvd, The Magicians, Jason Ralph, Stella Maeve, Arjun Gupta, Hale Appleman, Summer Bishil

Populair nieuws