search

Ons nieuws van dinsdag 19 december 2017

Opnamestart 'Watchmen' bekend
Series / Nieuws

Opnamestart 'Watchmen' bekend

De HBO-serie gaat er echt komen.

Volgens Thathastagshow starten de opnames voor de ambitieuze Watchmen tv-serie in maart 2018. Het zal dus niet heel lang meer duren voor HBO met castingnieuws komt rond de volgende verfilming van het bekende werk van Alan Moore en Dave Gibbons; in 2009 al tot bioscoopfilm verfilmd door Zack Snyder.

Damon Lindelof, bekend van tv-series als Lost en HBO's The Leftovers, zal de comic-serie op gaan pakken. De verhaal gaat over een alternatieve geschiedenis met "echte" superhelden die door de politiek gedwongen zijn hun eigen-baas-zijn op te geven. De strip is verdeeld in twaalf hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt aangevuld met een paar pagina's tekst, welke een artikel of een fragment uit een (auto)biografisch boek voorstellen, en elk op de inhoud van het hoofdstuk aansluiten.

De hoofdpersonages in de strip zijn Nite-Owl II (Daniel Dreiberg), Rorschach (Walter Kovacs), Silk Spectre II (Laurie Juspeczyk), Dr. Manhattan (dr. Jonathan Osterman),Ozymandias (Adrian Veidt) en The Comedian (Edward Morgan Blake). Voor de Watchmen er waren, bestond er al een superheldengroep: de Minutemen.

HBO start met het opnemen van een pilot-aflevering en wacht nog met het bestellen van een compleet seizoen. Wel zijn er alvast scripts besteld voor vervolgafleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Clooney maakt miniserie over Watergateschandaal
Series / Nieuws

George Clooney maakt miniserie over Watergateschandaal

Matt Charman (Bridge of Spies) schrijft de scripts van alle afleveringen.

George Clooney werkt momenteel samen met Bridge of Spies-scenarist Matt Charman aan een nieuwe, acht-delige miniserie over het Watergateschandaal voor Sonar Entertainment en Netflix.

De serie, die de structuur van de Japanse filmklassieker Rashomon zal hanteren, bekijkt de gebeurtenissen rondom Watergate vanuit verschillende perspectieven. Elke aflevering zal zich richten op een van de mensen die betrokken waren bij het schandaal. Twee van deze personages zijn de Amerikaanse minister van Justitie John Mitchell en John Erlichman, adviseur van Richard Nixon.

Het schandaal rondom Watergate vond plaats in juni 1972 nadat vijf mannen inbraken in het hoofdkwartier van de Democratische partij in Washington. President Nixon probeerde zijn betrokkenheid hierbij in de doofpot te stoppen, wat uiteindelijk ertoe leidde dat hij aftrad.

Smokehouse Pictures, de productiemaatschappij van Clooney en Grant Heslov, zal de serie produceren. Charman zal de scenario's van alle afleveringen schrijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review: 'The Magicians' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'The Magicians' seizoen 2

Mooie uitgave van een geinige fantasyserie.

Bedacht door: Lev Grossman | Cast: Jason Ralph (Quentin Coldwater), Stella Maeve (Julia Wicker), Arjun Gupta (William 'Penny' Adiyodi), Hale Appleman (Eliot Waugh), Summer Bishil (Margo Hanson) e.a. | Jaar: 2015 - heden | Zender: SyFy

Het tweede seizoen van The Magicians is, pakweg vijf maanden nadat deze op televisie te zien was, eindelijk in Nederland te koop. De inventieve serie wordt door velen omschreven als Harry Potter voor volwassenen en is dan ook amusant om naar te kijken.

Quentin Coldwater en zijn vrienden komen erachter dat de fantasieën die ze als kind hadden werkelijkheid zijn en in hun onwetendheid nodigen ze een kwaadwillend wezen uit een andere wereld uit in hun eigen wereld. In dit tweede seizoen moeten de helden op hun nieuwe krachten vertrouwen om een grote bedreiging voor de magische wereld te verslaan. Gedreven door macht, wraak en overlevingsdrang ontdekken ze dat iedereen die de beangstigend mooie wereld van Fillory betreedt nooit hetzelfde terug komt.

Het tweede seizoen is beter ontvangen dan het eerste en scoort een goedkeuring van 89 procent op RottenTomatoes. "Een duidelijker gevoel van doelmatigheid en extra cynisme en gevaar maken The Magicians nog interessanter en meeslepender om naar te kijken."



Blu-Ray: The Magicians seizoen 2 | Duur: circa 9 uur | Release: november 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital Surround 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits etc. | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 5-053083-135904 | Met dank aan: Universal

Net als het eerste seizoen, wordt ook de tweede reeks van Syfy-serie The Magicians aangeleverd in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Het geheel past mooi bij de vorige reeks, maar legt op de cover wel duidelijk iets meer nadruk op de fantasy-elementen van de serie. Achterop treffen we de gebruikelijke details aan, waaronder een synopsis, informatie over de extra's en de technische details. Maak je de hoes open tref je enkel de drie schijven aan, netjes los van elkaar gepresenteerd.

Beeld & Audio
De opnames vonden digitaal plaats, waarmee het geheel er best degelijk uitziet. Omgevingen zijn vaak prima om te zien, maar niet extreem gedetailleerd. Verder heeft de serie behoorlijk wat filters waardoor het geheel soms opvallend is om naar te kijken. De audio is goed, al is het dialoog soms minder makkelijk om te horen door de harde muziek.

Extra's
Er zitten twee extra's op de uitgave. Allereerst is er de Gag Reel, waarin tijdens vijf minuten wat grappen gemaakt worden. Daarnaast is er de extra Behind the Magic, waarin gedurende elf minuten gekeken wordt naar de magische wereld van de serie.



Toekomst
Het derde seizoen van The Magicians zal vanaf 10 januari 2018 te zien zijn. Dat krijgt net als eerdere reeksen in totaal 13 afleveringen en is waarschijnlijk tot in april te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mr. Robot' krijgt mogelijk kortere seizoenen
Series / Nieuws

'Mr. Robot' krijgt mogelijk kortere seizoenen

De serie krijgt wellicht nog twee seizoenen.

Er is goed en slecht nieuws voor fans van de serie Mr. Robot van USA Network. De show krijgt straks een vierde seizoen. Maar bedenker Sam Esmail laat weten dat de serie kortere nieuwe reeksen zal krijgen. Tegenover The Hollywood Reporter vertelt hij over de toekomstplannen.

"Eerlijk gezegd, heb ik altijd aangegeven dat er vier of vijf seizoenen zouden komen en dat heb ik gezegd omdat ik denk dat het daar ergens tussenin zit," aldus Esmail. "Of dat betekent dat de volgende twee seizoenen dan korter worden, of dat het gewoon twee seizoenen met elk tien afleveringen worden, weet ik nog niet. Er is in elk geval een schrijversruimte en daarin spreken we hierover. We willen in elk geval niet het gevoel hebben dat we er te lang mee doorgaan. En dus proberen we nu te kijken wat het beste zou zijn."

Het eerste seizoen had tien afleveringen, de tweede reeks kreeg er twaalf en het derde weer tien. Het lijkt er nu op dat de volgende seizoenen elk op z'n hoogst tien afleveringen krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Z Nation' krijgt een vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Z Nation' krijgt een vijfde seizoen

Syfy gunt de serie een nieuwe reeks.

Syfy heeft bersloten om Z Nation ook een vijfde seizoen te gunnen. Er is vrijwel niets bekend over het nieuwe seizoen. Zo weten we niet wanneer de opnames beginnen of hoeveel afleveringen de serie straks krijgt. Wel maakte bedenker David Michael Latt bekend volgend jaar ergens met de opnames te kunnen beginnen.


Z Nation speelt zich drie jaar in de toekomst af. De Amerikaanse samenleving is ineen gestort doordat de mensheid een virus heeft losgelaten. Geïnfecteerde mensen worden vrij snel zombies en hebben het voorzien op andere mensen.

Z Nation gaat in de loop van 2018 weer verder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.