search
Opnamestart 'Watchmen' bekend
Series / Nieuws

Opnamestart 'Watchmen' bekend

De HBO-serie gaat er echt komen.

Volgens Thathastagshow starten de opnames voor de ambitieuze Watchmen tv-serie in maart 2018. Het zal dus niet heel lang meer duren voor HBO met castingnieuws komt rond de volgende verfilming van het bekende werk van Alan Moore en Dave Gibbons; in 2009 al tot bioscoopfilm verfilmd door Zack Snyder.


Damon Lindelof, bekend van tv-series als Lost en HBO's The Leftovers, zal de comic-serie op gaan pakken. De verhaal gaat over een alternatieve geschiedenis met "echte" superhelden die door de politiek gedwongen zijn hun eigen-baas-zijn op te geven. De strip is verdeeld in twaalf hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt aangevuld met een paar pagina's tekst, welke een artikel of een fragment uit een (auto)biografisch boek voorstellen, en elk op de inhoud van het hoofdstuk aansluiten.

De hoofdpersonages in de strip zijn Nite-Owl II (Daniel Dreiberg), Rorschach (Walter Kovacs), Silk Spectre II (Laurie Juspeczyk), Dr. Manhattan (dr. Jonathan Osterman),Ozymandias (Adrian Veidt) en The Comedian (Edward Morgan Blake). Voor de Watchmen er waren, bestond er al een superheldengroep: de Minutemen.

HBO start met het opnemen van een pilot-aflevering en wacht nog met het bestellen van een compleet seizoen. Wel zijn er alvast scripts besteld voor vervolgafleveringen.

Aanbevolen artikelen