Gillian Anderson bevestigt vertrek uit 'The X-Files'

Gillian Anderson bevestigt vertrek uit The X-Files

De toekomst van de reeks was nog nooit zo onzeker...

Geoffrey Ketels, 13 januari 2018 om 15:03

In een recent verleden doken reeds geruchten op die stelden dat Gillian Anderson er aan zou denken om de reeks 'The X-Files' te verlaten. Toen werd er echter een verklaring de wereld ingestuurd die de uitspraken van Anderson enigszins in twijfel trok. Nu wil de actrice voor eens en altijd komaf maken met de onduidelijkheid en heeft ze gesteld dat haar vertrek uit de serie onafwendbaar is.
"Het is voor mij als het personage Scully tijd geworden om afscheid te nemen. Dat is gewoon zo." Deze uitspraak deed Anderson tijdens de Television Critics Association winter press tour. "Ik ben er klaar mee en dat betekent het einde van mijn vertolking als Scully. Er zijn heel veel verschillende dingen die ik tijdens mijn leven en mijn carrière wil doen. Dat neemt niet weg dat het een buitengewone opportuniteit en een sublieme ervaring is geweest voor mij om dit personage te kunnen vertolken. Ik ben daar dan ook erg dankbaar voor."; aldus nog de actrice.

Die andere ster uit de reeks, namelijk David Duchovny wil de reeks nog niet opgeven. Hij liet optekenen dat "de serie ook goed zou zijn zonder Anderson". Of de producers daar ook zo over denken is nog maar zeer de vraag. Wij zijn alvast benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft voor The X-Files en het personage Scully.

Bron: TV.com

Lees meer over: The X Files, Gillian Anderson, serie

Informatie over de serie: The X-Files

Populair nieuws