Dvd review 'The Originals' (S4) - de spin-off van 'The Vampire Diaries'

Dvd review 'The Originals' - Seizoen 4

Meest recente seizoen in een hoesje.

Bram de Groot, 14 januari 2018 13:00

Bedenker: Julie Plec | Cast: Joseph Morgan (Klaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel Gerard), Leah Pipes (Camille O'Connell), e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2018 | Tv-release: The CW

Als spin-off van The Vampire Diaries heeft de serie The Originals het tot een mooie vijf seizoenen weten te schoppen. De bovennatuurlijke vampierserie speelt zich in de stad New Orleans af en focust zich op de half vampier, half weerwolf Klaus Mikaelson en zijn familie. Na dat de eerste drie seizoenen ieder 22 afleveringen kregen, werd de serie in seizoen 4 teruggebracht naar 13 afleveringen per seizoen. De kijkcijfers namen in seizoen 3 al fors af.

Onlangs verscheen seizoen 4 van The Originals op Dvd, met de nodige extra's. Check de details hieronder, met als eerste de trailer en de synopsis.


Seizoen 4 begint precies 5 jaar na de spectaculaire nederlaag van de ooit zo machtige Mikaelsons. Klaus wordt gevangen gehouden door Marcel Gerard en broer en zus Elijah en Rebekah zijn diep in slaap getoverd. Na een stel gewaagde reddingsacties zijn de Mikaelsons weer samen, maar dan volgt een nog veel groter gevaar: de terugkeer van een kwade macht die sterk verbonden is aan hun kwetsbaarste familielid. Na een vernietigende aanval van dit ijzingwekkende wezen houden de Mikaelsons stand. Samen met voormalige vrienden Marcel en Vincent Griffith, leider van de heksen van New Orleans, komen zij lijnrecht tegenover een vijand te staan die sterker is dan zij. Het verstoorde gezin en hun bondgenoten hebben maar één keuze: samen vechten, al is het ’t laatste wat ze doen.Serie: The Originals - Seizoen 4 | Release: december 2017 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888227855 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het vierde seizoen van The Originals zit vastgeklikt in een standaard doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de keepcase staan de titels en locatie van de afzonderlijke afleveringen, inclusief een overzicht van het bonusmateriaal. Netjes!

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is wisselend te noemen. Het geheel doet al wat soap-achtig aan en de weergave is erg standaard 'standard definition', wat wil zeggen dat het beeld wat dof en korrelig aandoet en de donkere scènes te contrastrijk zijn, al past een hoger contrast wel bij de serie maar het stoort op deze wijze de donkere scènes in detailweergave en zorgt ook voor een mindere kijkervaring. Het geluidstrack is gevuld met prima verstaanbaar dialoog en muzikale ondersteuning om de dramatische scènes en de confrontaties kracht bij te zetten. Dit verwerkt de DD 5.1 track prima.

Aantal extra's
Er zijn een aantal extra's aan de schijf toegevoegd. Het meest omvangrijk is het bezoekje aan Comic Con 2016, waar de belangrijkste personen spreken over de serie en de toekomst. Daarnaast is er de korte featurette 'Come Visit Georgia', een niet onverwachte Gag Reel en uiteraard enkele verwijderde scènes.

Seizoen 5 rond The Originals af
Het vijfde seizoen start dit jaar op 20 april en zal The Originals afronden met opnieuw dertien afleveringen. Aangezien de serie een spin-off is van het in 2016 afgeronde The Vampire Diaries wordt er ook een punt gezien achter de franchise. Het vijfde en laatste seizoen is al aangekondigd met onderstaande trailer:


Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, The Originals, The Vampire Diaries, Seizoen 4

Informatie over de serie: The Originals

Populair nieuws