search
Showrunner uitgebreid over 'Gotham'
Series / Nieuws

Showrunner uitgebreid over 'Gotham'

The Joker krijgt een rol en wat moet Bruce Wayne nu eigenlijk doen?

Een paar dagen geleden kregen we niet alleen een eerste trailer te zien, maar werd ook meteen bekend gemaakt dat de serie Gotham een volledig seizoen zou krijgen. In een interview met Entertainment Weekly ging showrunner Bruno Heller in op de serie.


Allereerst vertelde hij dat de slechterik The Joker, die in de film The Dark Knight van Christopher Nolan nog gespeeld werd door Heath Ledger, in de film voor zou komen. "Hij is het kroonjuweel van de Batman slechteriken. Hij zal zeer zorgvuldig geïntroduceerd worden," vertelde Heller.

Ook blijkt dat er al lang goed over nagedacht is op welke manier de slechteriken een introductie krijgen. De serie is echt een serie, dus je hoeft geen standalone afleveringen te verwachten volgens Heller. "De wereld van Gotham is te groot en complex om dat te doen," aldus Heller.

Verder gaat het verhaal erom hoe de slechteriken hun idee├źn hebben gekregen. "Er zijn voorgangers voor slechteriken en helden. Ze hebben hun inspiratie van andere mensen gekregen," begon hij zijn verhaal. "En het gaat erom hoe ze op het punt zijn beland waar wij ze van kennen. Het is bijzonder hoeveel verhalen je kunt vertellen zodra Batman niet meer meedoet. Superhelden zuigen alle lucht uit de kamer."

De show is verder erg gewelddadig volgens Heller. "Toon is een van de zaken waar je niet teveel over wil nadenken. Het gebeurt gewoon. En in deze wereld, van deze mensen en het geweld, moet je echt een harde realiteit bedenken. Eentje die zo hard is als de stad zelf. Het is een spel op leven en dood."

En verder blijkt Bruce Wayne een kleine rol te spelen in de serie. Hij wordt gespeeld door David Mazouz en is erg getalenteerd volgens Heller. "Ik wil hem zoveel gebruiken als zijn moeder toestaat. Maar het wordt niet Bruce Wayne die de dag redt, want dat is niet wat kinderen doen. Het gaat om de vreemde leerweg die deze jonge man af heeft gelegd. Hij heeft een goed idee van waar hij heengaat. Al vroeg in zijn leven zelfs. En het gaat dus om het opgroeien van deze jonge man."

Tot slot heeft Heller ook al een idee voor het einde van de serie. Dan moet Bruce Wayne zijn cape aandoen. "Ja, of dat metaforisch of letterlijk gaat gebeuren weet ik nog niet. Maar daar hoeven we hopelijk pas over zes of zeven jaar na te denken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen