search
Dvd review 'Hollands Hoop' (S2) - Je oogst wat je zaait

Dvd review 'Hollands Hoop' (S2) - Je oogst wat je zaait

Marcel Hensema en Kim van Kooten zijn weer terug.

Bram de Groot
Bedenkers: Franky Ribbens | Cast: Marcel Hensema (Fokke Augustinus), Kim van Kooten (Machteld Augustinus-Elvink), Martijn Lakemeier (Pepijn Augustinus), Megan de Kruijf (Lara Augustinus), Amber Robin (Filippa Augustinus), Peter Van Den Begin (Dimitri Dugour), Peter Paul Muller (Matthias Kooistra), e.a. | Uitzending serie: 2014 - Heden | Tv-zenders: NPO 2

Van de publieke zenders VARA, VPRO en NTR verscheen in 2014 de Nederlandse misdaadserie Hollands Hoop. Het bleek een groot succes, mede omdat de serie een Gouden Kalf wist te winnen. Een tweede seizoen met namen als Marcel Hensema, Kim van Kooten, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis, ging in productie en debuteerde verleden jaar, met opnieuw acht afleveringen.

Just Entertainment bracht het nieuwe seizoen onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de synopsis en de trailer.Hollands Hoop gaat over de psychiater Fokke Augustinus die met zijn gezin naar het hoge noorden verhuist om er opnieuw te beginnen, maar daar ongewild in de cannabisteelt terechtkomt.In het tweede seizoen van Hollands Hoop heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders.Dvd: Hollands Hoop - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: geen | EAN: 8711983967434 | Release: januari 2018 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van Hollands Hoop zitten verpakt in een dikkere Dvd-keepcase. Helaas is het een kale uitgave, dus er zijn geen extra's aanwezig.

Jammer genoeg heeft Just Entertainment er niet voor gekozen om net als voor seizoen 1 een Blu-ray uitgave te lanceren. De acht afleveringen staan verspreid over twee schijven. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is ruimschoots voldoende. Het geheel doet wat mat aan, maar van storende, blokvormige weergave is geen sprake. Met een wat grauwe, maar zeker wel natuurlijke weergave doet de Nederlandse serie ook kwalitatief sterk aan. Hier werkt het prima camerawerk goed aan mee. De geluidstrack is dolby digital 5.1 en mag niet heel opvallen genoemd worden. De nadruk ligt op de dialoog. Er is ook een track onderstitelsaanwezig aanwezig voor doven en slechthorenden.

Derde seizoen in de maak
Het derde seizoen van Hollands Hoop lijkt niet lang op zich te laten wachten. Deze zou al dit jaar op de buis moeten verschijnen. Het scenario en de regie worden weer verzorgd door respectievelijk Franky Ribbins en Dana Nechushtan. "Geweldig dat we een derde seizoen mogen maken! We zijn nog lang niet uitverteld en alle personages die het dit seizoen overleven, mogen uiteraard weer mee naar de 'High North'", zo zeiden de heren in een persverklaring.

Een trailer voor het nieuwe seizoen is er nog niet, wel kun je een mooie recap van seizoen 1 terugvinden op YouTube:

Aanbevolen artikelen