search
Gerucht: Amazon maakt 'The Dark Tower'
Series / Nieuws

Gerucht: Amazon maakt 'The Dark Tower'

Na Lord of the Rings, maakt men ook deze fantasyserie.

Er is een tijdje naar gezocht, maar er lijkt een thuis gevonden te zijn voor de The Dark Tower-serie, gebaseerd op de boeken van Stephen King. Naar het schijnt heeft Amazon besloten de serie tien tot dertien afleveringen te gunnen. Dat meldt Deadline vandaag.


De site schrijft over de vele boeken die nu bij Amazon liggen, waar men series op maakt. Het gaat dan niet alleen om The Lord of the Rings en Wheel of Time, maar ook om Phlebas, Ringworld, Lazarus en Snow Crash. Deze franchises komen op termijn dus allemaal naar de streamingdienst van Amazon, dat daarmee een flinke concurrent van Netflix lijkt te worden.

Het laatste bericht rond de The Dark Tower-serie, is dat Glen Mazzara showrunner was gemaakt. Hj zou de serie moeten maken, gebaseerd op het boek Tovenaarsglas. Dat is een prequel op de boeken die het verhaal van Roland Deschain en zijn missie om de vernietiging van de Donkere Toren te voorkomen.

De franchise kwam al naar de bioscoop, maar wist toen niet echt te slagen en bleek een box office flop. Dat zorgde voor onzekerheid over een serie, die er nu toch lijkt te komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen