search

Ons nieuws van dinsdag 27 februari 2018

Drie nieuwe castleden tweede seizoen Marvels 'The Punisher'
Series / Nieuws

Drie nieuwe castleden tweede seizoen Marvels 'The Punisher'

Jon Bernthal speelt opnieuw de rol van Frank Castle/Punisher in de nieuwe afleveringen.

Netflix heeft vandaag drie nieuwe namen toegevoegd aan het tweede seizoen van Marvels The Punisher. Josh Stewart (The Dark Knight Rises, Insidious: The Last Key) zal de rol spelen van John Pilgrim, een man die een gewelddadig leven achter zich heeft gelaten en zijn leven probeert te beteren. Door omstandigheden komt hij terecht in de wereld van Frank Castle en moet hij zich toch weer wenden tot geweld.

Floriana Lima (Supergirl, The Family) zal op haar beurt de rol spelen van Krista Dumont, een slimme, meelevende en gedreven psychotherapeut die werkt met militaire veteranen. Giorgia Whigham zal ten slotte de rol spelen van de mysterieuze oplichter Amy Bendix.

Stewart, Lima en Whigham zullen te zien zijn naast de terugkerende Jon Bernthal, Ben Barnes, Amber Rose Revah en Jason R. Moore. Alle dertien afleveringen van het eerste seizoen zijn momenteel te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Bone Church' van Stephen King wordt tv-serie
Series / Nieuws

'The Bone Church' van Stephen King wordt tv-serie

Opnieuw een verhaal van King naar televisie.

Stephen King lijkt populairder dan ooit in Hollywood. Afgelopen paar jaar verschenen al flink wat films en series gebaseerd op zijn boeken en verhalen en nu komt er ook een televisieserie gebaseerd op zijn gedicht 'The Bone Church' uit 2009. Dit meldt Deadline.

Het gedicht vertelt het verhaal van een barman die iedereen die een drankje bij hem bestelt zijn verhaal vertelt over een gedoemde expeditie in een jungle waaraan hij deelnam. Je kunt het gehele gedicht gewoon online nalezen.

Het is Chris Long en David Ayer's Cedar Park Entertainment die de rechten heeft weten te bemachtigen. Long was eerder als uitvoerend producent verantwoordelijk voor de tv-verfilming Mr. Mercedes, nu te zien op AT&T Originals. Er zijn ook series in ontwikkeling gebaseerd op de boeken 'Castle Rock' en 'The Dark Tower'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blair Witch'-serie op komst
Series / Nieuws

'Blair Witch'-serie op komst

Nog meer Blair Witch... is daar wel behoefte aan?

In 2016 probeerde filmstudio Lionsgate de Blair Witch-franchise al opnieuw tot leven te brengen. Dat slaagde niet echt, maar er is altijd nog de televisiewereld om het nog eens te proberen. En dus is het tijd voor een televisieversie.

Deadline bevestigt dat "de studio een serie, gebaseerd op het horrorfenomeen The Blair Witch Project ontwikkelt". Andere details zijn er helaas nog niet, maar het was eerder al duidelijk dat bedenker Eduardo Sánchez in gesprek was met diverse regisseurs om afleveringen te maken gebaeerd op zijn franchise.

De oorspronkelijke film uit 1999 was een gigantisch succes, door de verrassende found footage-stijl. In 2000 kwam er een vervolg, Book of Shadows: Blair Witch 2, dat de franchise meteen de nek omdraaide. Effectief was dat uiteindelijk niet, want in 2016 kwam er een derde film uit, die door niemand echt geliefd bleek.

Toch is er nog genoeg potentieel voor een nieuwe horrorserie gebaseerd op de franchise en die komt er dus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Amazon maakt 'The Dark Tower'
Series / Nieuws

Gerucht: Amazon maakt 'The Dark Tower'

Na Lord of the Rings, maakt men ook deze fantasyserie.

Er is een tijdje naar gezocht, maar er lijkt een thuis gevonden te zijn voor de The Dark Tower-serie, gebaseerd op de boeken van Stephen King. Naar het schijnt heeft Amazon besloten de serie tien tot dertien afleveringen te gunnen. Dat meldt Deadline vandaag.

De site schrijft over de vele boeken die nu bij Amazon liggen, waar men series op maakt. Het gaat dan niet alleen om The Lord of the Rings en Wheel of Time, maar ook om Phlebas, Ringworld, Lazarus en Snow Crash. Deze franchises komen op termijn dus allemaal naar de streamingdienst van Amazon, dat daarmee een flinke concurrent van Netflix lijkt te worden.

Het laatste bericht rond de The Dark Tower-serie, is dat Glen Mazzara showrunner was gemaakt. Hj zou de serie moeten maken, gebaseerd op het boek Tovenaarsglas. Dat is een prequel op de boeken die het verhaal van Roland Deschain en zijn missie om de vernietiging van de Donkere Toren te voorkomen.

De franchise kwam al naar de bioscoop, maar wist toen niet echt te slagen en bleek een box office flop. Dat zorgde voor onzekerheid over een serie, die er nu toch lijkt te komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.