search
'Game of Thrones' steeds minder trouw aan bronmateriaal
Series / Nieuws

'Game of Thrones' steeds minder trouw aan bronmateriaal

Want wat gebeurde er nou eigenlijk in de aflevering 'First of His Name'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Afgelopen week gebeurde er in de aflevering van Game of Thrones iets dat afweek van de boeken van George R.R. Martin. Daarover sprak regisseur Michelle MacLaren in en gesprek met The Hollywood Reporter. Mocht je de aflevering First of His Name nog niet gezien hebben, dan waarschuwen we je bij deze: spoilers vanaf hier.


"Ik voelde me weggeblazen toen ik ontdekte wat ze doen met baby's," vertelde MacLaren over de gebeurtenis op de laatste momenten van de aflevering. Daarin zien we een White Walker een baby veranderen in een White Walker. "Ik dacht, 'wow.' En was erg blij dat te mogen maken. [lacht] Ik dacht dat ze de baby's opaten! Is dat niet verschrikkelijk?"

De gebeurtenis presenteerde ons met meer vragen dan antwoorden, maar dat was bewust. "We zagen weinig van de White Walkers, behalve dan die ene op het paard. Er staat een rij vage figuren en dan focussen we weer op de baby. Waarschijnlijk zijn dat White Walkers, maar dat hebben we bewust in het midden gelaten."

MacLaren vertelde tot slot dat de serie in de toekomst veel meer af gaat wijken van het bronmateriaal. "Dan en David zijn geweldige schrijvers. Het is spannend om te zien wat ze voorbij de boeken doen, en dat gebeurt meer en meer."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen