'The Walking Dead' slecht bekeken sinds start

The Walking Dead slecht bekeken sinds start

Sinds 2010 waren de kijkcijfers niet zo laag.

Jim Pedd, 8 maart 2018 om 08:00

Waar de zombie apocalypse eerst gewoon centraal stond in The Walking Dead, lijkt de AMC-serie ondertussen getroffen te worden door een of ander gevaarlijk virus dat de serie wel eens ten gronde zou kunnen doen gaan. De serie die in 2010 begon werd ooit matigjes bekeken, verwerd tot een factor om rekening mee te houden en is ondertussen weer teruggezakt.
The Walking Dead begon met een gemiddelde van 5,24 miljoen kijkers in het eerste seizoen. Uiteindelijk was het vijfde seizoen het best bekeken, met 14,4 miljoen kijkers per aflevering. Met het achtste seizoen zijn de cijfers zoveel gedaald dat er niet heel tevreden gekeken zal worden binnen de kantoren van AMC.

De tiende aflevering van het achtste seizoen, The Lost and the Plunderers, trok volgens Variety slechts 6,8 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Dat is het minste sinds de vijfde aflevering van het eerste seizoen, Wildfire, er zo'n 5,56 miljoen trok. Wereldwijde kijkcijfers zijn niet bekend, maar liggen natuurlijk hoog genoeg voor de zender.

Bron: Variety

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Seizoen 8, Kijkcijfers, Scott GImple

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws