search
'Star Wars' in handen van Jon Favreau
Series / Nieuws

'Star Wars' in handen van Jon Favreau

De regisseur van Iron Man, The Jungle Book en The Lion King.

Lucasfilm heeft bekendgemaakt dat Jon Favreau de Star Wars-serie gaan schrijven voor Walt Disney's eigen streamingdienst. Favreau, die meewerkte aan de animatieseries Star Wars: The Clone Wars en te horen zal zijn in de film Solo: A Star Wars Story, wordt ook uitvoerend producent.


"Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn dan het feit dat we Jon binnen hebben als producent en schrijver voor het nieuwe 'direct-to-consumer platform'," aldus Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. "Jon neemt een perfecte mix van productie- en schrijftalent mee, gecombineerd met bekendheid in het Star Wars-universum. Deze serie zal Jon doen laten werken met een uiteenlopende groep van schrijvers en regisseurs en geeft Lucasfilm de mogelijkheid om een robuuste talentenpool te bouwen."

En Favreau: "Als je tegen me toen ik 11 jaar oud was had gezegd dat ik verhalen zou gaan vertellen in het Star Wars-universum, dan had ik je niet geloofd. Ik kan niet wachten om aan dit spannende avontuur te beginnen."

Favreau en Disney werken de laatste jaren veelvuldig met elkaar samen. Zo regisseerde Favreau de Marvel-films Iron Man en Iron Man 2 en was bij andere films producent. Voor Disney regisseerde hij het succesvolle The Jungle Book en hij werkt nu aan de live-action versie van The Lion King.

Het nieuwe Disney platform gaat eind 2019 online.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen