search

Ons nieuws van vrijdag 9 maart 2018

Dvd review 'The Bridge/Bron/Broen' (S4) - de afronding
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Bridge/Bron/Broen' (S4) - de afronding

Daar waar menigeen al even naar uitkeek.

Bedenker: Hans Rosenfeldt | Cast: Sofia Helin (Saga Norén), Thure Lindhardt (Henrik Sabroe), Rafael Pettersson (John), Sarah Boberg (Lillian), e.a. | Jaar: 2011 - heden | Uitgezonden op: SVT

Alweer in 2015 verscheen het derde seizoen voor The Bridge/Bron/Broen en daarna was al duidelijk dat er nog een seizoen zou moeten gaan volgen. Deze werd begin 2018 uitgezonden in Scandinavië en werd daarna verspreid richting de rest van de wereld. Bron/Broen is namelijk een zeer geliefde serie. In dit vierde én laatste seizoen zijn Sofia Helin (Saga Norén) en Thure Lindhardt (Henrik Sabroe) weer de hoofdrolspelers.

[video_embed]2373[/video_embed]

In seizoen 4 van Bron/Broen is een vrouw gestenigd op Peberholm, een Deens eilandje bij de Sontbrug. Het slachtoffer is Margrethe Thormod, directeur van een migratiebureau in Kopenhagen, die recent was verwikkeld in een deportatieschandaal. Samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup begint rechercheur Henrik Sabroe een onderzoek naar de lugubere moord.Serie: The Bridge/Bron/Broen - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds/Deens DD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481174 | Met dank aan: Lumière

De drie discs van deze uitgave van Bron/Broen zitten in een dikke stackcase. In de hoes is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. Alleen op de schijven staat duidelijk vermeld waar welke episodes zijn terug te vinden. Geen spoor van extra's.

De beeldkwaliteit van deze Dvd uitgave in de Lumière Crime Series is degelijk tot goed. Aan het beeld is gelijk af te zien dat het een kwalitatief sterke productie is (zoals zoveel Nordic Noir overigens) en dit pakt via deze Standard Definition-transfer prima uit. De scherpte is voldoende aanwezig en de donkere scènes voelen prima aan. Net als bij de vorige seizoenen zijn buitenscènes een genot met de prima natuurlijke achtergronden. Er is overigens ook een Blu-ray uitgave beschikbaar van deze topserie.

Bonusmateriaal
Van Lumière zijn we gewend dat we geen extra's krijgen. Het zijn gewoon de acht afleveringen verspreid over drie schijven. Geen extra, maar wel een aardig weetje is dat vanaf 2 januari wekelijks een aflevering verscheen op lumiereseries.com. Een omgeving waar je vele series digitaal kunt aanschaffen voor een gereduceerde prijs.

Remakes
Dit Scandinavische origineel is nu echt afgerond. In de rest van de wereld is de serie al door de remake-molen gegaan. Het Amerikaanse The Bridge is echter al gecanceld; het Brits/Franse The Tunnel en het Russische The Bridge lijken nog wel levend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alan Cumming speelt gastrol in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Alan Cumming speelt gastrol in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker neemt in het nieuwe seizoen de rol van de Doctor voor haar rekening.

Vandaag is aangekondigd dat niemand minder dan Alan Cumming (X-Men 2, Eyes Wide Shut) de rol van de 17e eeuwse heerser koning James I zal spelen in het nieuwe seizoen van BBC-serie Doctor Who. Jodie Whittaker speelt de rol van de dertiende Doctor.

Cumming bracht het nieuws zelf naar buiten tijdens een interview met podcast Homo Sapiens. Hij zei het volgende over de casting en de rol:

"Ik ga een rol spelen in een aflevering van Doctor Who en kan echt niet wachten. Ik speel de schurkachtige James I, een arrogante lafaard die aan het einde van de aflevering een stuk sympathieker overkomt. De makers zeggen dat hij mogelijk ook zal terugkeren in toekomstige afleveringen."

Cumming liet vorig jaar nog weten dat hij in het verleden twee keer is benaderd om mogelijk de rol van de Doctor te spelen, maar de rol is hem nooit officieel aangeboden.

De nieuwe afleveringen van Doctor Who worden later dit jaar door BBC One uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' in handen van Jon Favreau
Series / Nieuws

'Star Wars' in handen van Jon Favreau

De regisseur van Iron Man, The Jungle Book en The Lion King.

Lucasfilm heeft bekendgemaakt dat Jon Favreau de Star Wars-serie gaan schrijven voor Walt Disney's eigen streamingdienst. Favreau, die meewerkte aan de animatieseries Star Wars: The Clone Wars en te horen zal zijn in de film Solo: A Star Wars Story, wordt ook uitvoerend producent.

"Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn dan het feit dat we Jon binnen hebben als producent en schrijver voor het nieuwe 'direct-to-consumer platform'," aldus Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. "Jon neemt een perfecte mix van productie- en schrijftalent mee, gecombineerd met bekendheid in het Star Wars-universum. Deze serie zal Jon doen laten werken met een uiteenlopende groep van schrijvers en regisseurs en geeft Lucasfilm de mogelijkheid om een robuuste talentenpool te bouwen."

En Favreau: "Als je tegen me toen ik 11 jaar oud was had gezegd dat ik verhalen zou gaan vertellen in het Star Wars-universum, dan had ik je niet geloofd. Ik kan niet wachten om aan dit spannende avontuur te beginnen."

Favreau en Disney werken de laatste jaren veelvuldig met elkaar samen. Zo regisseerde Favreau de Marvel-films Iron Man en Iron Man 2 en was bij andere films producent. Voor Disney regisseerde hij het succesvolle The Jungle Book en hij werkt nu aan de live-action versie van The Lion King.

Het nieuwe Disney platform gaat eind 2019 online.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen tweede reeks voor 'The Defenders'
Series / Nieuws

Geen tweede reeks voor 'The Defenders'

Dat denkt actrice Krysten Ritter.

Ondanks dat Netflix en Marvel jarenlang opbouwden naar de serie The Defenders, waarin helden van al hun gezamenlijke series samenkwamen, lijkt het erop dat er geen tweede reeks komt. Dat stelt actrice Krysten Ritter, nadat haar eigen serie Jessica Jones vandaag een tweede reeks kreeg.

Tijdens een interview met Vulture stelt ze dat Marvel nooit van plan was een tweede seizoen te maken. "Weet je, ik vond het geweldig om The Defenders te maken. Eerlijk gezegd was het zo'n goede ervaring dat ik die niet nog eens zie voorkomen. En ik denk ook niet dat we dat gaan doen. Het was nooit zo bedoeld, maar weet je… als ze me de kans geven, denk ik dat ik meteen ja zeg. Mijn hart ligt bij Jessica Jones, maar het maken van The Defenders was een geweldige ervaring met die gasten. We hadden een leuke tijd. Maar het is wat het is."

De vraag was al langer wat er met de franchise zou gebeuren; Disney lanceert in 2019 een eigen streamingkanaal en zal dan minder happig zijn op de Netflix-samenwerking.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Transparant' pas in 2019 verder?
Series / Nieuws

'Transparant' pas in 2019 verder?

Het vertrek van Jeffrey Tambor bemoeilijkt de productie.

Het vijfde seizoen van Amazon-hitserie Transparant is flink uitgesteld. Door het gedwongen vertrek van acteur Jeffrey Tambor, is nu besloten om het nieuwe seizoen in 2019 pas uit te zenden. Dat komt onder meer omdat de opnamestart flink vertraagd is en de makers nog niet weten wat ze doen met het personage van Tambor, Maura Pfefferman.

Volgens The Hollywood Reporter moeten bedenker Jill Soloway en haar medewerkers nog aan de slag met bewerken van het vijfde seizoen van de serie. Problematisch is het vertrek van Tambor, die niet meer te zien kan zijn in het nieuwe seizoen na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Bedenker Jill Soloway en showrunner Jill Gordon moeten nog een heel nieuw plan voor de vijfde reeks bedenken. Daar gunt Amazon hen een paar maanden voor. Overwogen wordt onder meer om Maura geheel uit de serie te schrijven, maar het kan ook dat men ervoor kiest om Tambor simpelweg te vervangen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verpest je dag met trailer 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Trailer

Verpest je dag met trailer 'A Series of Unfortunate Events'

Klaar om nog meer van het gruwelijke leven van de Baudelaires te zien?

Klaar om je dag te verpesten? Kijk dan vooral onderstaande trailer voor het tweede seizoen van Netflix-hitserie A Series of Unfortunate Events. In dit tweede seizoen leren de Baudelaire-weesjes meer over hun ouders en de mysterieuze organisatie die hen opjaagt. Daarnaast vluchten ze nog altijd voor hun oom Count Olaf, die het op hun fortuin en hun levens voorzien heeft.Net als het eerste seizoen, telt ook deze nieuwe reeks in totaal acht afleveringen. Iedere twee afleveringen vertellen het verhaal van één boek van schrijver Lemony Snicket. Ditmaal baseerden de makers zich op de boeken The Austere Academy, The Ersatz Elevator, The Vile Village en The Hostile Hospital.

Het tweede seizoen van de Netflix-serie is vanaf 30 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.