DVD-recensie: 'Perception' seizoen 1

DVD recensie Perception seizoen 1

Een kale uitgave zonder extra's.

Jim Pedd, 7 mei 2014 om 08:00

Bedenkers: Kenneth Biller, Michael Sussman | Cast: Eric McCormack (Daniel Pierce), Kelly Rowan (Natalie Vincent), Rachael Leigh Cook (Kate Moretti), Arjay Smith (Max Lewicki), LeVar Burton (Paul Haley), Scott Wolf (Donnie Ryan) | Jaren: 2012 – heden | TV-release: TNT
De kijkcijfers bewijzen het iedere keer weer: misdaadseries zijn populair op de Nederlandse televisie. Toch is Perception nog niet op televisie te zien geweest hier. Gelukkig is er nu een mooie DVD-uitgave van het eerste seizoen.

Perception neemt ons mee naar de briljante geest van Dr. Daniel Pierce (McCormack). Hij is een excentrieke neurologie professor wiens onthullende hallucinaties hem helpen te onthullen wat er achter bewuste emoties schuilgaat. Hoewel hij door de FBI is ingeschakeld vanwege zijn meesterlijke begrip van de geest van de mens, maken zijn vreemde en onconventionele visie het moeilijk voor Daniel om nader tot iemand te komen.

Zijn oud-leerling Agent Kate Moretti (Cook), is een van de weinigen die bereid is om Daniels eigenaardigheden te accepteren in ruil voor zijn vindingrijke oplossingen. Twee zeer verschillende persoonlijkheden slaan de handen ineen om de meest complexe zaken van de FBI op te lossen.


DVD: Perception seizoen 1 | Duur: 420 min. / 10 afleveringen | Release: april 2014 | Video: 16x9, 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 8713045240455 | Met dank aan: ABC Studios

De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Perception is vrij uitzonderlijk als we kijken naar wat we de afgelopen tijd gerecenseerd hebben. Ditmaal geen slipcase, maar enkel een reguliere DVD-hoes. Binnen in de DVD-hoes tref je geen informatie aan. Ook de discs zelf zijn op zijn minst kaal te noemen. Je treft een grijze opdruk, die aangeeft dat op elk van de discs vijf afleveringen staan.

Op de achterkant van de uitgave staat een synopsis en de standaardinformatie over het beeldformaat, geluid enzovoorts. Verder staan enkel de titels van de afleveringen aangegeven en geen synopsissen. Opvallend is dat er op deze uitgave helemaal geen extra’s staan, wat we jammer vinden. Desondanks is het een prima uitgave.

Toekomst
De toekomst van de serie is tot nu toe vrij zeker. Perception krijgt een derde seizoen, maar of er nog een vierde seizoen komt, valt te betwijfelen. De pilot werd nog bekeken door 5,6 miljoen kijkers, maar in de Verenigde Staten is er een linke daling te zien in de kijkcijfers. De laatste aflevering van seizoen twee werd door nog maar 1,76 miljoen mensen bekeken. De verwachting is dat deze trend doorzet en de afleveringen in het derde seizoen door hooguit anderhalf tot drie miljoen mensen bekeken worden. Dit derde seizoen zal vijftien afleveringen tellen.

Lees meer over: dvd, bluray, recensie, review, perception, seizoen 1, tnt, abc, kenneth biller, michael sussman, eric mccormack, kelly rowan, rachael leigh cook, arjay smith, levar burton, scott wolf

Informatie over de serie: Perception

Populair nieuws