search
Heksenserie 'Salem' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Heksenserie 'Salem' krijgt tweede seizoen

De eerste drie afleveringen zijn goed genoeg bekeken om een tweede seizoen te garanderen.

WGN America heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van de dramaserie Salem komt. Matt Chernis, voorzitter van WGN America en Tribune Studios kondigde het nieuws gisteren aan. De opnames van het vervolg op het 13 afleveringen lange eerste seizoen zullen dit jaar nog van start gaan, zodat het tweede seizoen in 2015 kan worden uitgezonden. De eerste drie afleveringen van Salem zijn klaarblijkelijk goed genoeg bekeken om een tweede seizoen te waarborgen.


Salem wordt geproduceerd door Fox 21 en werd bedacht en geschreven door Brannon Braga en Adam Simon, die samen met Jeff Kwatinetz, Josh Barry en David Von Ancken ook als uitvoerend producenten van de serie fungeren. De frisse cast bestaat uit acteurs zoals Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Xander Berkeley, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Elise Eberle en Iddo Goldberg.

Salem is een nieuwe vertelling van de beruchte heksenvervolgingen die in de 17e eeuw plaatsvonden in het plaatsje in Massachusetts. Het hoofdpersonage is John Alden (West), een kapitein die terugkeert van de oorlog naar zijn thuisplaats Salem. In Salem merkt hij al snel op dat het stadje in de ban is van de aanwezigheid van heksen. John is er daarnaast kapot van dat zijn oude liefje Mary Sibley (Montgomery) getrouwd is met zijn oude vijand, tot hij erachter komt dat Mary de hoofdheks van Salem is, en dat de heksen zelf verantwoordelijk zijn voor de heksenvervolging...

Salem wordt elke zondagavond uitgezonden op WGN.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen