search

Ons nieuws van woensdag 7 mei 2014

POLL: Batman tv-serie 'Gotham': kijken of niet?
Series / Poll

POLL: Batman tv-serie 'Gotham': kijken of niet?

Gisteren verscheen de trailer: geef jouw oordeel!

Gisteren verscheen de eerste trailer van Gotham, de tv-serie die zich focust op de stad waarin Batman de strijd aangaat met zijn vijanden. De eerste beelden gaven aan dat de serie redelijk duister wordt en dat we de helden en villains in hun jongste jaren te zien krijgen.

De serie wordt in de States uitgezonden door Fox. Een Nederlandse zender is nog niet bekend. Bij een succes is de kans groot dat Gotham wordt uitgezonden door Veronica, aangezien deze zender ook Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. en Arrow uitzendt.

Via onderstaande POLL de vraag: Ben jij al overtuigd door de trailer of laat je de serie aan je voorbijgaan?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spike Lee maakt tv-serie rondom debuutfilm 'She's Gotta Have It'
Series / Nieuws

Spike Lee maakt tv-serie rondom debuutfilm 'She's Gotta Have It'

Een update voor de film waarmee de regisseur in 1986 zijn visitekaartje afgaf.

Jan-Peter Rook

Met de film She's Gotta Have It maakte de wereld in 1986 kennis met Spike Lee, een regisseur die sindsdien al heel wat films op zijn naam heeft staan. Nu vindt hij het tijd om zijn debuutfilm af te stoffen en om te bouwen tot een tv-serie. Showtime's She's Gotta Have It wordt een komedieserie die zal dienen als een update op de film.

De film She's Gotta Have It gaat over een jonge vrouw in Brooklyn die op seksueel gebied volledig haar gang gaat. Zo laat ze zich tegelijkertijd in met drie verschillende kerels. De tv-serie kijkt op een nieuwe, hedendaagse manier naar de personages en gaat in op Lee's unieke en provocerende opvattingen m.b.t. ras, geslacht, seksualiteit, relaties en de zogenaamde 'gentrification' in Brooklyn.

Het is op dit moment nog niet bekend of de hoofdpersonages opnieuw gecast wordt of dat de originele acteurs en actrices terug zullen keren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Veronica Mars' krijgt een spin-off: 'Play It Again, Dick'
Series / Nieuws

'Veronica Mars' krijgt een spin-off: 'Play It Again, Dick'

Nieuwe serie waarin Ryan Hansen zichzelf speelt en alles op alles zet om een show rondom zijn personage Dick Casablancas te verwezenlijken.

Jan-Peter Rook

Na de release van de langverwachte Veronica Mars-film konden de fans van de serie eindelijk door met hun leven. Toch zit het er niet helemaal op, want The CW heeft aangekondigd dat er werk wordt gemaakt van de spin-off Play It Again, Dick. De hoofdrol is voor Ryan Hansen en Veronica Mars-bedenker Rob Thomas zal gaan schrijven en produceren.

In Play It Again, Dick speelt Hansen zichzelf en de serie laat zien hoe hij zijn voormalige Veronica Mars-collega's smeekt en lastigvalt, in de hoop dat ze hem helpen met het verwezenlijken van een spin-off show rondom zijn personage Dick Casablancas.

Dick Casablancas was zo nu en dan te zien in het eerste seizoen van Veronica Mars en mocht vanaf seizoen 2 nog veel vaker opdraven. Het personage werd al vrij snel een favoriet van de fans en was uiteindelijk ook in de VM-film te zien.

Play It Again, Dick gaat deze zomer in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Da Vinci's Demons' krijgt een derde seizoen
Series / Nieuws

'Da Vinci's Demons' krijgt een derde seizoen

De serie wordt geproduceerd door superhelden-scenarist David S. Goyer.

Chris Albrecht, Chief Executive Officer van de Amerikaanse tv-zender Starz, heeft aangekondigd dat de serie Da Vinci's Demons een derde seizoen krijgt. De fantasieserie, die werd bedacht door David S. Goyer (ook uitvoerend producent), vertelt het 'nooit vertelde' verhaal van 's werelds grootste genie, Leonardo Da Vinci, tijdens zijn turbulente jeugd in Florence.

John Shiban (The X-Files, Breaking Bad) zal seizoen drie produceren en ook de rol vervullen van showrunner. David Goyer blijft daarbij aan als uitvoerend producent. De cast van Da Vinci's Demons bestaat uit o.a. Tom Riley (Monroe, Doctor Who) als de jonge Da Vinci, Laura Haddock (The Inbetweeners Movie, Guardians of the Galaxy) als Lucrezia Donati, Elliot Cowan (Luther) als Lorenzo Medici, regent van Florence en Lara Pulver (Edge of Tomorrow) als Clarice Orsini.

Da Vinci's Demons is een productie van Adjacent Productions, een afsplitsing van BBC Worldwide Productions. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 3 van de serie van start zal gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Gang Related' met Terry O'Quinn en RZA
Series / Nieuws

Nieuwe trailer 'Gang Related' met Terry O'Quinn en RZA

Fox zal de misdaadserie uitzenden.



FOX heeft een nieuwe trailer van hun serie Gang Related online gezet. De trailer werd voor het eerst uitgezonden tijdens de eerste aflevering van 24. Je kunt de beelden hierboven bekijken.

In de nieuwe actieserie, die vanaf 22 mei zal worden uitgezonden, volgen we Ryan Lopez (Ramon Rodriguez), een rijzende ster in de Gang Task Force van Los Angeles. Dit team staat onder leiding van Sam Chapel (Terry O'Quinn), die samenwerkt met het doorgewinterde teamlid Cassius Green (RZA) om drie van de gevaarlijkste bendes in de stad aan te pakken.

Gang Related is een productie van Chris Morgan Productions, Skeeter Rosenbaum Productions, Imagine Entertainment en 20th Century Fox Television. De serie werd verzonnen en geschreven door Chris Morgan (Wanted, Fast Five).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen voor 'Orange Is the New Black'
Series / Nieuws

Derde seizoen voor 'Orange Is the New Black'

En herleef het eerste seizoen met de cast.

Atrice Laura Prepon uit de Netflix-serie Orange Is the New Black heeft via Instagram mogen onthullen dat een derde seizoen groen licht heeft gekregen. Prepon plaatste daarbij ook een foto met daarop een kladje met de titels van het seizoen dat volgt op de tweede reeks afleveringen die vanaf 6 juni verkrijgbaar zijn via de on-demand dienst.

Prepon, die in de serie de rol speelt van Alex Vause, schreef op haar Instagram-account de volgende tekst: "It's official!! Season 3!! #oitnb#alexvause#backtothebighouse."


De komedie-drama serie, van showrunner Jenji Kohan, is gebaseerd op de Piper Kermans memoires Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison. Van het tweede seizoen verscheen verleden maand de trailer. Hieronder een terugblik op het eerste seizoen:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Perception' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Perception' seizoen 1

Een kale uitgave zonder extra's.

Bedenkers: Kenneth Biller, Michael Sussman | Cast: Eric McCormack (Daniel Pierce), Kelly Rowan (Natalie Vincent), Rachael Leigh Cook (Kate Moretti), Arjay Smith (Max Lewicki), LeVar Burton (Paul Haley), Scott Wolf (Donnie Ryan) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: TNT

De kijkcijfers bewijzen het iedere keer weer: misdaadseries zijn populair op de Nederlandse televisie. Toch is Perception nog niet op televisie te zien geweest hier. Gelukkig is er nu een mooie DVD-uitgave van het eerste seizoen.

Perception neemt ons mee naar de briljante geest van Dr. Daniel Pierce (McCormack). Hij is een excentrieke neurologie professor wiens onthullende hallucinaties hem helpen te onthullen wat er achter bewuste emoties schuilgaat. Hoewel hij door de FBI is ingeschakeld vanwege zijn meesterlijke begrip van de geest van de mens, maken zijn vreemde en onconventionele visie het moeilijk voor Daniel om nader tot iemand te komen.

Zijn oud-leerling Agent Kate Moretti (Cook), is een van de weinigen die bereid is om Daniels eigenaardigheden te accepteren in ruil voor zijn vindingrijke oplossingen. Twee zeer verschillende persoonlijkheden slaan de handen ineen om de meest complexe zaken van de FBI op te lossen.



DVD: Perception seizoen 1 | Duur: 420 min. / 10 afleveringen | Release: april 2014 | Video: 16x9, 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 8713045240455 | Met dank aan: ABC Studios

De DVD-uitgave van het eerste seizoen van Perception is vrij uitzonderlijk als we kijken naar wat we de afgelopen tijd gerecenseerd hebben. Ditmaal geen slipcase, maar enkel een reguliere DVD-hoes. Binnen in de DVD-hoes tref je geen informatie aan. Ook de discs zelf zijn op zijn minst kaal te noemen. Je treft een grijze opdruk, die aangeeft dat op elk van de discs vijf afleveringen staan.

Op de achterkant van de uitgave staat een synopsis en de standaardinformatie over het beeldformaat, geluid enzovoorts. Verder staan enkel de titels van de afleveringen aangegeven en geen synopsissen. Opvallend is dat er op deze uitgave helemaal geen extra's staan, wat we jammer vinden. Desondanks is het een prima uitgave.

Toekomst
De toekomst van de serie is tot nu toe vrij zeker. Perception krijgt een derde seizoen, maar of er nog een vierde seizoen komt, valt te betwijfelen. De pilot werd nog bekeken door 5,6 miljoen kijkers, maar in de Verenigde Staten is er een linke daling te zien in de kijkcijfers. De laatste aflevering van seizoen twee werd door nog maar 1,76 miljoen mensen bekeken. De verwachting is dat deze trend doorzet en de afleveringen in het derde seizoen door hooguit anderhalf tot drie miljoen mensen bekeken worden. Dit derde seizoen zal vijftien afleveringen tellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.