search

Ons nieuws van donderdag 29 maart 2018

Shogun World onthuld in trailer 'Westworld'!
Series / Trailer

Shogun World onthuld in trailer 'Westworld'!

Heel veel nieuwe beelden.

Met nog minder dan een maand te gaan tot de release van de volgende aflevering van Westworld, heeft HBO eindelijk een volledige trailer van het tweede seizoen weergegeven. Die begint met een gesprek tussen Dolores en Bernard en toont veel sfeervolle beelden, tegen de achtergrond van het nummer Heart-Shaped Box van Nirvana, gecovered door Ramin Djawadi.

Deels toont de trailer vooral dat het tweede seizoen een voortzetting wordt van het voorgaande seizoen, waarin de robots ontwaken en een manier zoeken om met de nieuwe realiteit om te gaan. Zelfbewust worden is dus nog niet zo'n feest. Maar echt opvallend is dat de trailer ons Shogun World laat zien, de wereld van de samoerai die ook bezocht zal worden dit seizoen. Vermoedelijk heeft dat te maken met Maeve, die zoekt naar haar dochter daar.

Vanaf 22 april in de Verenigde Staten te zien. In Nederland vanaf 23 april op Ziggo Movies & Series XL.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jay Roach verfilmt Trump-boek 'Fire and  Fury'
Series / Nieuws

Jay Roach verfilmt Trump-boek 'Fire and Fury'

Het controversiële boek biedt een niet zo charmante blik op de huidige gang van zaken in het Witte Huis.

Regisseur Jay Roach (Trumbo) zal de geplande tv-verfilming van Michael Wolffs bestseller Fire and Fury: Inside the Trump White House regisseren en produceren. Het is nog onbekend welk netwerk de serie zal uitzenden.

Roach was eerder als regisseur verbonden aan de door HBO geschrapte serie over de presidentsverkiezingen van 2016. Nu dat project van de baan is, heeft hij gekozen voor een verfilming van het boek waarin alle vuile was over Trump buiten wordt gehangen. Van het boek werd alleen al in Amerika in de laatste maanden miljoenen exemplaren verkocht.

Auteur Wolff zal dienst doen als uitvoerend producent van de serie, samen met BBC-chef Michael Jackson. Roach, die eerder ook de Austin Powers- en Meet the Parents-films regisseerde, won een Emmy voor de regie van HBO-film Game Change. Deze film gaat over de presidentsverkiezingen van 2008.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donald Glover over annuleren 'Deadpool'
Series / Nieuws

Donald Glover over annuleren 'Deadpool'

Nee, hij was er niet te druk voor.

Afgelopen weekend bleek ineens dat Donald Glover en FX niet langer samenwerkten aan de animatieserie rond Deadpool. De reden: creatieve verschillen. Dat terwijl in sommige berichten gespeculeerd werd dat de acteur te druk zou zijn geweest met zijn werk aan Atlanta, Solo: A Star Wars Story en The Lion King. Maar niets is minder waar, stelt hij.


Vervolgens plaatste hij in een hele reeks berichten een script voor de 'finale' van het eerste seizoen dat oorspronkelijk besteld was. Die kan je op deze link helemaal lezen, al zien we dat er ook gerefereerd wordt naar het annuleren van de serie en daarmee duidelijk is dat de laatste hand in elk geval na het weekend aan de serie gelegd is.

In het script is Deadpool in Afrika, op een missie om de laatste mannelijke witte neushoorn (die na het weekend ingeslapen werd) te redden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Dale vroeg doodging in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Waarom Dale vroeg doodging in 'The Walking Dead'

Ja, dat was echt niet de bedoeling.

Onverwachte sterfgevallen komen genoeg voor in The Walking Dead. Maar in sommige gevallen zijn ze wel heel onverwacht en wijken ze af van de comics. Die sterfgevallen roepen - niet onterecht - vragen op. Zo gebeurde dat ook met Dale Horvath, het personage van Jeffrey DeMunn. In een interview bevestigt de acteur nu waarom hij vertrok.

"De dood van Dale was mijn beslissing. Ik was woedend over de manier waarop Frank [Darabont] uit de serie weggewerkt was. Ik heb een week doorgebracht waarin ik niet normaal meer kon ademhalen. Toen realiseerde ik me, dat ik kon stoppen. Dus ik belde ze. Ik zei: 'Het is een zombieserie. Maak me dood. Ik wil dit niet meer doen.' En dat voelde als een enorme opluchting," aldus de acteur.

Het personage had het eigenlijk moeten redden tot het vijfde seizoen, toen er een aflevering was waarin de manier waarop Dale doodging in de comics aan een ander personage toebedeeld werd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon wil duurste serie ooit maken
Series / Nieuws

Amazon wil duurste serie ooit maken

Het zou de verfilming van een van de grootste sci-fi hits in China worden.

Chinese media berichten dat Amazon bereid is om grof geld te betalen voor de filmrechten voor de geliefde sci-fi trilogie Remembrance of Earth's Past. Toen schrijver Liu Cixin zijn hit The Three-Body Problem in 2006 in China publiceerde wist het gelijk de status van een moderne sci-fi klassieker te bemachtigen. De trilogie, waaronder ook de opvolgende delen The Dark Forest en Death's End zijn enorm geliefd in Azië. De Engelse vertaling The Three-Body Problem wist gelijk de Hugo Award voor beste sci-fi boek binnen te halen en een enorme groep Amerikaanse en Europese fans te bereiken. De trilogie die door sommige met Dune wordt vergeleken, kan zelfs Barack Obama tot zijn fans rekenen.

Ondanks dat Amazon nog niet gereageerd heeft op berichten in Chinese media weet de Financial Times te melden dat de webgigant zeker interesse heeft. Momenteel onderhandelt Amazon over de filmrechten en hiermee proberen zij Chinese productiemaatschappijen af te troeven. Zij weten te berichten dat Amazon zo veel vertrouwen heeft in de populariteit van de boeken dat zij 1 miljard dollar wil investeren in de productie van een nieuwe serie op basis van deze trilogie. Dit is een enorm bedrag als je het vergelijkt met de $250 miljoen die zij investeren in de ontwikkeling van een nieuwe serie op basis van Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien.

The Three-Body Problem is een aangrijpend sci-fi mysterie dat zich afspeelt tijdens de Culturele Revolutie en in de nabije toekomst. Cixin Liu grijpt terug op het gouden tijdperk van sci-fi en auteurs als Clake en Asimov om je mee te nemen in een complot rondom het eerste contact met aliens dat de toekomst van de mensheid ingrijpend kan veranderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.