search
Dvd review ' iZombie' (S3) - hersenen en complottheorieën
Series / Blu-ray Review

Dvd review ' iZombie' (S3) - hersenen en complottheorieën

Rose McIver in vorm, dit keer ook met Robert Knepper.

Bedenkers: Rob Thomas, Diane Ruggiero-Wright | Cast: Rose McIver (Olivia "Liv" Moore), Malcolm Goodwin (Clive Babineaux), Rahul Kohli (Dr. Ravi Chakrabarti), Robert Buckley (Major Lilywhite), David Anders (Blaine "DeBeers" McDonough) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: The CW

Met actrice Rose McIver als de soort van zombie Olivia "Liv" Moore ging recent het vierde seizoen van iZombie in première op The CW, het huis van de vele DC-superheldenseries. Ook iZombie is een comic van DC, zij het van de Vertigo imprint. De serie blijkt een modaal succes, maar weet nog steeds de nodige aandacht te trekken, mede door een prima ontvangst.

Warner Bros. bracht het derde seizoen - teruggebracht van 19 naar 13 afleveringen - onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In seizoen 3 ontdekt Team Z in Seattle een zombieleger, waarna Major er de acceptatie vindt die hij zocht. Liv en Clive onderzoeken de moord op een zombiefamilie. Na haar niet te versmaden feestmalen van verse hersenen neemt Liv de trekjes over van onder anderen een dominatrix en een complottheoreticus.Uitgave: iZombie - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232354 | Release: april 2018 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier dvd-schijven van deze box van het derde seizoen van iZombie zitten in een standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staat per schijf aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titels. De voornaamste extra blijkt op de vierde schijf te staan.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit blijkt wisselend via deze Dvd-uitgave. Zoals vaker doet het beeld te donker aan doordat de kleur te contrastrijk is. Dit zorgt ervoor dat zwart en erg donkere kleuren als snel te zwart worden. Tevens heeft de schijf veel van de standaard Standard Definition gebreken; lichte ruis en lichte blokvorming. De scherpte past verder prima bij een Dvd-uitgave. Het is allemaal niet enorm schokkend of slecht, maar er zijn simpelweg betere Dvd-uitgaven. Het geluid wordt aangedreven door een Dolby Digital 5.1 geluidstrack, met prima verstaanbaar dialoog en de nodige wat standaard, maar prima muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal
Over de vier schijven staan verschillende verwijderde scènes verdeeld en op de vierde schijf is nog een registratie van de aanwezigheid van cast & crew tijdens Comic Con 2016 te zien. Eigenlijk niet veel anders dan bij seizoen 2.

iZombie seizoen 4 af in mei; seizoen 5 aangekondigd
Het vierde seizoen is in afronding en heeft opnieuw dertien afleveringen. Het vijfde seizoen is al aangekondigd en daarin is in ieder geval Robert Knepper niet te zien. Nadat hij een vaste rol kreeg in seizoen 4, moet hij de serie verlaten door de seksuele aantijgingen aan zijn adres. Hieronder een trailer voor het vierde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen