Bewijs dat Duffers 'Stranger Things' niet gejat hebben

Duffers hebben Stranger Things niet gejat

E-mails laten zien dat ze er al lang mee bezig zijn.

Jim Pedd, 11 april 2018 om 10:08

Korte tijd geleden hoorden we nog dat Matt en Ross Duffer, de bedenkers van Netflix-hit Stranger Things mogelijk plagiaat gepleegd hebben. Ene Charlie Kessler claimde dat het olijke duo zijn idee voor de korte film Montauk en een soortgelijke serie gestolen hebben. Maar nu horen we van TMZ dat er e-mails zijn die bewijzen dat de Duffers zijn plan niet gestolen hebben.
De roddelwebsite kreeg mails uit 2010 in handen, waarin de Duffers al schrijven over een “echte, paranormale en harde ‘80” tv-serie. Ook verwijzen ze specifiek naar de Montauk-experimenten, geheime experimenten waar allerlei samenzweringstheorieën over zijn.

Een ander document in 2013 laat zien dat ze al vergevorderd waren. “Benny [later Will] vertrekt van het huis van zijn vriend Elliot. Een stel kinderen is daar, eet pizza, speelt dungeons and dragons… Benny vertrekt met de fiets, hoort stemmen, vertrekt naar een vreemde wereld, meegenomen door een kwaad.”

Zo zijn er nog veel meer mails, die laten zien dat de Duffers hun idee allang aan het ontwikkelen waren, voordat Kessler met zijn korte film kwam.

Bron: TMZ

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Matt Duffer, Ross Duffer, Charlie Kessler, Montauk

Populair nieuws