Dvd review 'Missing' - Nordic Noir-miniserie

Dvd review 'Missing' - Nordic Noir-miniserie

Zweedse misdaadserie van vier afleveringen.

Bram de Groot, 15 april 2018 om 16:47

Bedenkers: Colin Nutley | Cast: Helena Bergström (Maja Silver), Johan H:son Kjellgren (Ola Björnelid), Mattias Nordkvist (Erik Wester), Anna Bjelkerud (Camilla Modin), Johan Widerberg (Pastor Stein) e.a. | Uitzending serie: 2017 | Tv-zenders: TV4
Naast de vele Scandinavische tv-series met meerdere seizoenen duiken er zo nu en dan ook miniseries op. Eén van de minder bekende korte tv-reeks is Saknad a.k.a. Missing van Colin Nutley en met onder meer Helena Bergström en Johan Widerberg. De miniserie is gebaseerd het boek Voortvluchtig, van Karin Alvtegen.

Lumière bracht de miniserie - bestaande uit vier afleveringen - onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In het Zweedse Missing is Bogesund een afgelegen plaatsje midden in de Zweedse Bijbelgordel. Zoals in de meeste dorpen valt er weinig te beleven, tot er wel iets gebeurt. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden en even later verdwijnt een meisje. Bogesund wordt langzaam wakker. Maya Silver, terug in Bogesund vanwege familieproblemen, krijgt de leiding van het rechercheteam. We volgen het onderzoek stap voor stap. De dorpsbewoners worden steeds onrustiger als lang verborgen geheimen worden onthuld. Kerk en religie blijken daarbij een grote rol te spelen.Uitgave: Missing | Aantal discs 1 x Dvd | Afleveringen: 4 x gem. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5407003481198 | Release: maart 2018 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De enkele dvd-schijf van deze uitgave van Missing zitten in een standaard Dvd-keepcase. Er is geen extra info over de afzonderlijke afleveringen terug te vinden in de hoes.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit die Lumière aflevert is doorgaans van een prima niveau. Ondanks dat er vier afleveringen op één schijf staan, toont het beeld bovengemiddeld. De scherpte is goed en de storende zaken die je standaard bij Standard Definition verwacht zijn minimaal. Dit geldt ook voor de kleur, al is deze toch iets te donker. De geluidstrack is standaard surround, met uiteraard Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Bonusmateriaal
Buiten enkele promotionele trailers beperkt Lumière de uitgave tot enkel de vier episodes van deze miniserie. De aanschafprijs verklaart ook een hoop.

Voor de Nordic Noir-liefhebber
Het Zweedse Saknad a.k.a. Missing is een mooie, maar verder redelijk basic productie. Er komt naar verluidt geen vervolg op, dus het is kijken en gelijk afronden. Ook wel eens fijn in serieland.

Lees meer over: The Missing, Colin Nutley, Saknad, Helena Bergstrom, Johan Widerberg

Populair nieuws