'Utopia'-remake vindt nieuw onderkomen bij Amazon

'Utopia' vindt nieuw onderkomen bij Amazon

Er wordt al jaren gesproken over een Amerikaanse versie van de Britse cultserie.

Zilko Tarici, 21 april 2018 om 15:06

Een aantal jaren nadat er werd gesproken over een Amerikaanse remake van de Britse cultserie Utopia (die vervolgens werd geschrapt), lijkt het project nu ondergebracht te zijn bij Amazon Studios. Amazon heeft naar verluidt zonder enig aarzelen negen afleveringen besteld van de serie, die oorspronkelijk in handen was van HBO, regisseur David Fincher en Gone Girl-auteur Gillian Flynn.
Utopia gaat over een groep jonge volwassenen die online bij elkaar komen en door een genadeloze organisatie worden opgejaagd. Nadat ze in het bezit komen van een haast mythische graphic novel, ontdekken ze in deze strip een samenzwering die wel eens de ondergang van de wereld zou kunnen betekenen.

Fincher is niet langer betrokken bij de serie, maar Flynn neemt zijn verantwoordelijkheden over. Flynn zal fungeren als uitvoerend producent en showrunner, en zal ook betiteld worden als bedenker van de serie. Andere producenten van Utopia zijn Jessica Rhoades, Sharon Hall, Karen Wilson, Kelly en Diederick Santer. Het is nog onbekend wanneer Amazon de serie gereed wil hebben.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Gillian Flynn, Utopia, David Fincher, Amazon, HBO

Populair nieuws