search
Dvd review 'The Sinner' - hitserie met Jessica Biel
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Sinner' - hitserie met Jessica Biel

Een van de opvallendste nieuwe series van 2017.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Jessica Biel (Cora Tannetti), Christopher Abbott (Mason Tannetti), Dohn Norwood (Detective Dan Leroy), Abby Miller (Caitlin Sullivan), Bill Pullman (Detective Harry Ambrose), e.a. | Tv-uitzending: USA Network

Met grote namen als Jessica Biel en Bill Pullman lanceerde de zender USA Network afgelopen jaar de mysterieuze misdaadserie The Sinner. Het bleek een enorm succes. Naast gedegen, oplopende kijkcijfers werd de serie ook bekroond met twee nominaties voor Golden Globes. Een voor de serie zelf en een voor actrice Biel. In de serie is de drijvende kracht niet het "wie" of het "wat" is, maar het "waarom".

Universal Pictures bracht het debuutseizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



The Sinner volgt een jonge moeder die, op een uitje met haar man en zoon, een verrassende gewelddadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Een onderzoeker raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.



Dvd: The Sinner - Seizoen 1 | Aantal discs: 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 41 minuten | Release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083143978 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van seizoen 1 van The Sinner zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. Er wordt geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen of de extra's.

Beeld en geluid
De beeldvullende weergave is van een standaard kwaliteit. De kleuren zijn zeker niet onaardig en het beeld is over algemeen vrij van storende ruis. Wel is er minimale blokvorming te zien en is er soms wat sprake van ghosting, al is dit beperkt. Op de juiste kijkafstand kijkt is deze Standard Definition-uitgave prima te doen. Het is jammer dat deze serie met een mooi filmische weergave niet in High Def is afgeleverd. Het geluid komt via een Dolby Digital 5.1 geluidstrack en deze doet zijn werk prima, met prima verstaanbare dialoog en

Deleted Scenes
Universal heeft enkel verwijderde scènes voor 'Part III' op de schijf gezet. Met een speelduur van nog geen minuut is dit uiteraard niet echt veel.

Tweede seizoen besteld
Met prima rollen van Bill Pullman en vooral Jessica Biel komt de serie ook met een tweede seizoen. Dit is pas sinds midden maart bekend, dus beelden zijn er nog niet. In seizoen 2 zal detective Harry Ambrose (Pullman) terugkeren naar New York om daar een nieuwe zaak op te pakken: een 11-jarig jongetje die zijn ouders heeft vermoord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen