search
NBC bestelt volledig seizoen 'New Amsterdam'
Series / Nieuws

NBC bestelt volledig seizoen 'New Amsterdam'

Het is meteen ook NBC's eerste pilot-to-series order van het seizoen.

Geoffrey Ketels

NBC heeft haar eerste pilot-to-series order van het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Het netwerk heeft namelijk aangekondigd dat het, het medische drama 'New Amsterdam' een volledig eerste seizoen gunt. Voor de serie vonden ze de inspiratie in het 'Bellevue Hospital' van New York. Het betreft hier het oudste publiekelijke ziekenhuis van de Verenigde Staten. In New Amsterdam volgen we in het bijzonder het doen en laten van 'Dr. Max Goodwin', de nieuwe medische directeur van het ziekenhuis. De rol van Max Goodwin wordt ingevuld door Ryan Eggold.


NBC liet bovendien ook nog optekenen dat het verloop van de serie is geïnspireerd op de memoires van Dr. Eric Manheimer. Hij pende diens memoires eerder neer in 'Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital'. De cast bestaat buiten Ryan Eggold ook uit Janet Montgomery, Tyler Labine, Jocko Sims, Freema Agyeman evenals Anupam Kher. David Schulner werd aangesteld als showrunner. Hij zal samen met Peter Horton ook de rol van executive producer op zich nemen.

Dat NBC nu uitpakt met een nieuw medische drama is op zich een beetje verwonderlijk. Eerder schrapte het namelijk nog 'The Night Shift' en bovendien werd er ook nog geen vervolg aangekondigd voor Chicago Med.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen