Vierde mini-seizoen 'The Killing' via Netflix

Vierde mini-seizoen 'The Killing' via Netflix

De fan kan zes afsluitende afleveringen on-demand verwachten.

Bram de Groot, 27 december 2013 09:34

In 2011 zond AMC het eerste seizoen uit van The Killing, de remake van de succesvolle Deense serie Forbrydelsen. Er volgden ook een tweede en derde seizoen, waarvan de laatste tot stand kwam door een distributieovereenkomst met Netflix. AMC had eigenlijk geen trek in het derde seizoen, die uiteindelijk erg matig werd ontvangen. Nadat AMC in januari 2013 de stekker er definitief uittrok, heeft Netflix nu aangekondigd dat ze nog mini-seizoen van zes afleveringen heeft besteld om de serie een goed einde te geven.
Hoofdrollen in de serie zijn voor Mireille Enos en Joel Kinnaman en in het eerste seizoen laat de eerste twee weken van het politieonderzoek naar de moord op de lokale tiener Rosie Larsen zien. Daarin staan drie verhaallijnen centraal. Allereerst volgen we het politieonderzoek naar de moord op Rosie. Daarnaast zien we hoe haar familie om probeert te gaan met het verlies van hun kind, en tot slot is er de politieke campagne waarin deze moordzaak een van de hoofdonderdelen wordt.

De zes afleveringen komen te zijner tijd in een keer beschikbaar op Netflix. Met dank aan de ST'er Seemann, die dit bericht instuurde aan de redactie!

Bron: Variety

Lees meer over: the killing, seizoen 4, netflix, amc, Joel Kinnaman, Mireille Enos, afsluitend, zes, afleveringen, einde

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws