search

Ons nieuws van vrijdag 27 december 2013

Behind-the-scenes 'Doctor Who' Christmas Special
Series / Video/clip/featurette

Behind-the-scenes 'Doctor Who' Christmas Special

Daarnaast is de regeneratie van Matt Smith te bekijken, en een deleted scene.



Nu de Christmas Special van Doctor Who op televisie te zien is geweest, hebben de makers een aantal video's online geplaatst. Een daarvan is een twaalf minuten durende behind the scenes van de speciale aflevering, The Time of the Doctor. Die kun je hier boven bekijken. Verder zijn er nog twee video's vrijgegeven.

Hieronder kun je verder de regeneratie van Matt Smiths Doctor bekijken.



En tot slot is er nog een deleted scene, die ook meteen online is gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moriarty keert terug in tv-spot 'Elementary'
Series / Video/clip/featurette

Moriarty keert terug in tv-spot 'Elementary'

Sherlock, Joan Watson en Moriarty staan lijnrecht tegenover elkaar.

[video_embed]44[/video_embed]

CBS heeft een nieuwe video vrijgegeven van Elementary. Daarin zien we de terugkeer van een van de grootste vijanden van Sherlock Holmes (Johnny Lee Miller), Jamie Moriarty (Natalie Dormer). De tv-spot laat zien hoe Sherlock, Joan Watson (Lucy Liu) lijnrecht tegenover Moriarty komen te staan. Dat gebeurt als de NYPD haar hulp inroept om een ontvoeringszaak op te lossen.

De aflevering is in de Verenigde Staten op 2 januari op televisie te zien. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend. De dag daarvoor keert Sherlock, de BBC-versie van de klassieke verhalen van Arthur Conan Doyle terug op televisie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' meest gedownloade serie 2013
Series / Nieuws

'Game of Thrones' meest gedownloade serie 2013

Verder werden ook Breaking Bad en The Walking Dead veel gedownload.

Jaarlijks maakt TorrentFreak bekend welke films en series het meest gedownload zijn. Dit jaar is Game of Thrones de meest gedownloade serie, gevolgd door Breaking Bad en The Walking Dead. Het is het tweede jaar op rij dat Game of Thrones de meest gedownloade serie is.

De laatste aflevering van seizoen drie van Game of Thrones werd maar liefst 5,9 miljoen keer gedownload. Je zou denken dat de makers daar problemen mee hebben, maar regisseur David Petrarca liet eerder al weten het downloaden te waarderen. Jeff Bewkes, de CEO van Time Warner liet zelfs weten het een eer te vinden. "Zo vaak gedownload worden is nog beter dan het krijgen van een Emmy."

Afleveringen van Breaking Bad en The Walking Dead warden 4,2 en 3,6 miljoen keer gedownload. Overigens zijn er ook mensen die al het downloaden niet zo waarderen. Gale Anne Hurd, uitvoerend producent van The Walking Dead liet nog weten het absoluut niet te kunnen waarderen. "Mensen geloven dat de kijkcijfers omhoog gaan als series veel gedownload worden, en dat klopt niet."

Hieronder de complete top tien die TorrentFreak publiceerde.

1. Game of Thrones - 5,9 miljoen downloads
2. Breaking Bad - 4,2 miljoen downloads
3. The Walking Dead - 3,6 miljoen downloads
4. The Big Bang Theory - 3,4 miljoen downloads
5. Dexter - 3,1 miljoen downloads
6. How I Met Your Mother - 3 miljoen downloads
7. Suits - 2,6 miljoen downloads
8. Homeland - 2,4 miljoen downloads
9. Vikings - 2,3 miljoen downloads
10. Arrow - 2,2 miljoen downloads

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde mini-seizoen 'The Killing' via Netflix
Series / Nieuws

Vierde mini-seizoen 'The Killing' via Netflix

De fan kan zes afsluitende afleveringen on-demand verwachten.

In 2011 zond AMC het eerste seizoen uit van The Killing, de remake van de succesvolle Deense serie Forbrydelsen. Er volgden ook een tweede en derde seizoen, waarvan de laatste tot stand kwam door een distributieovereenkomst met Netflix. AMC had eigenlijk geen trek in het derde seizoen, die uiteindelijk erg matig werd ontvangen. Nadat AMC in januari 2013 de stekker er definitief uittrok, heeft Netflix nu aangekondigd dat ze nog mini-seizoen van zes afleveringen heeft besteld om de serie een goed einde te geven.

Hoofdrollen in de serie zijn voor Mireille Enos en Joel Kinnaman en in het eerste seizoen laat de eerste twee weken van het politieonderzoek naar de moord op de lokale tiener Rosie Larsen zien. Daarin staan drie verhaallijnen centraal. Allereerst volgen we het politieonderzoek naar de moord op Rosie. Daarnaast zien we hoe haar familie om probeert te gaan met het verlies van hun kind, en tot slot is er de politieke campagne waarin deze moordzaak een van de hoofdonderdelen wordt.

De zes afleveringen komen te zijner tijd in een keer beschikbaar op Netflix. Met dank aan de ST'er Seemann, die dit bericht instuurde aan de redactie!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitgebreide blik achter de schermen van 'Black Sails'
Series / Trailer

Uitgebreide blik achter de schermen van 'Black Sails'

De piratenserie is vanaf januari te zien op de buis.

Starz heeft een uitgebreide blik achter de schermen van hun nieuwe serie Black Sails online geplaatst. De serie wordt vanaf 25 januari uitgezonden (in de Verenigde Staten althans).

Het piratenavontuur gaat over de verhalen van kapitein Flint (Toby Stephens) en zijn mannen en speelt zich twintig jaar voor de gebeurtenissen uit Robert Louis Stevensons klassieker Treasure Island. Flint, de meest briljante en gevreesde piratenkapitein uit zijn tijd, neemt een praatgrage jonge piraat onder zijn vleugel met de naam John Silver (Luke Arnold). Terwijl ze bedreigd worden van alle kanten, moeten ze vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, de beruchtste criminele haven van zijn tijd; een verwrongen paradijs vol met piraten, prostituees en dieven, een plek gedefinieerd door zijn idealen en brutaliteit.

Naast Stephens en Arnold zijn in de serie ook rollen weggelegd voor Zach McGowan als rivaal kapitein Charles Vane, Toby Schmitz als Rackham, Vane's rechterhand, Hannah New als Eleanor Guthrie, een vastberaden jongedame die een smokkeloperatie overziet en Jessica Parker Kennedy als Max, een jonge prostituee die de duistere zijde van New Providence ziet.

[video_embed]43[/video_embed]


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen