Dvd review 'Beck 7' - Met 'Game of Thrones'-ster Kristofer Hivju

Dvd review 'Beck' (Seizoen 7)

Het achtste seizoen lijkt een zekerheidje.

Bram de Groot, 23-05-2018 08:00

Bedenker: Elsebeth Egholm | Cast: Peter Haber (Martin Beck), Kristofer Hivju (Steinar Hovland), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Ingvar Hirdwall (Grannen), Rebecka Hemse (Inger), Peter Hüttner (Oljelund) | Uitzending serie: 1997 - heden | Tv-release: ZDF
De Zweedse politieagent Martin Beck van acteur Peter Haber keerde eerder dit jaar terug voor het zevende seizoen van Beck, eigenlijk vier losse films van ieder 95 minuten. De reeks bestaat ondertussen uit maar liefst 38 films, gebaseerd op de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö welke zijn samengevat in de bundel 'The Story of a Crime'. Sinds 2015 in de serie ook internationaal een hit, mede doordat de BBC de serie ondertiteld ging uitzenden, vanaf aflevering 28.

Onlangs bracht Lumière het zevende seizoen van Beck uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer voor Beck 35: Ditt Eget Blod en de synopsis voor het seizoen.


In het zevende seizoen van Beck krijgt Beck genoeg van zijn stille pensioen en kijkt hij uit naar een nieuwe uitdaging, terwijl Steinar Hovland meer verantwoordelijkheden heeft gekregen in het rechercheteam. Verschillende nieuwe moordzaken dwingen Beck terug te keren. Zelfs de nationale veiligheid in Zweden komt ernstig in het gedrang bij de verdwijning van een meisje. Het spoor leidt naar een terrorist en het duurt niet lang vooraleer het onderzoekswerk een beklemmende race tegen de tijd wordt om verschillende catastrofes te voorkomen. Bovendien krijgt het team te maken met persoonlijke problemen, onderlinge competitie en jaloezie.Serie: Beck - Seizoen 7 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 95 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481297 | Release: mei 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het zevende seizoen van Beck zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In de keepcase is er geen extra informatie. In de case zit wel een klein foldertje met de nieuwere films en series van Lumière.

Beeld en geluid
Lumière levert weer een knappe Dvd-uitgave op, met op iedere schijf twee afleveringen. Het zevende seizoen van Beck ziet er voor Standard Definition goed uit, met geen kartel-/blokvorming en een nette detailweergave. De scherpte is uiteraard wat matig (het blijft een Dvd-uitgave), maar is ruim voldoende. Ook de wat fletse, sobere kleuren van de serie zijn netjes en geven een goede realistische sfeer aan de geliefde serie. De geluidstrack is surround, maar focust zich vooral op de dialoog. Prima uitgave weer van Lumière.

Geen extra's
Ook deze uitgave in de Lumière Crime Series biedt geen extra's. De liefhebber moet het doen met de vier afleveringen 35 - Beck: Ditt eget blod, 36 - Beck: Den tunna isen, 37 - Beck: Utan uppsåt en 38 - Beck: Djävulens advokat.

Achtste seizoen!
Acteur Peter Haber (Beck) is ondertussen 65 jaar oud, maar hij lijkt niet aan stoppen te denken. Ondertussen ook met Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju komt er nagenoeg zeker ook een achtste reeks voor de (film)serie. TV4 beloofde in april dat deze filmserie een droomreeks wordt.

Lees meer over: Blu Ray, Dvd, recensie, review, Beck, Elsebeth Egholm, Peter Haber, Martin Beck

Informatie over de serie: Beck

Populair nieuws