search

Ons nieuws van woensdag 23 mei 2018

Fox ziet geen brood meer in 'LA to Vegas'
Series / Nieuws

Fox ziet geen brood meer in 'LA to Vegas'

Daarmee verwijst Fox nog een serie naar de eeuwige jachtvelden...

Geoffrey Ketels

Het lijkt er naar uit te zien dat nog niet alle beslissingen in serieland zijn gevallen. Vandaag raakte namelijk bekend dat Fox haar komedie 'La to Vegas' geen tweede seizoen zal geven. Ondanks het feit dat de serie best leuk is om te kijken scoort ze alles behalve goede cijfers. Wellicht heeft Fox dan ook niet lang moeten nadenken over de beslissing om ze naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

Lange tijd hoopten de fans van de serie LA to Vegas alsnog op een verlenging voor een tweede seizoen. Echter heeft Fox nu alle hoop de kop ingedrukt. Helemaal onverwacht komt dat niet echt. De ratings die de reeks weet neer te zetten zijn immers echt niet goed. Bovendien lijkt het concept van LA to Vegas een beetje in strijd te zijn met het nieuwe imago dat Fox wil uitdragen. Op één single-camera komedie na (namelijk Ghosted) heeft ze inmiddels uitsluitend nog multi-camera komedies besteld.

Ben jij een fan van deze serie en ga je ze toch missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Preview aflevering 6 'Westworld'!
Series / Video/clip/featurette

Preview aflevering 6 'Westworld'!

Phase Space is maandagochtend te zien.

HBO heeft een preview vrijgegeven voor de zesde aflevering van het tweede seizoen van Westworld. De aflevering heet Phase Space en heeft nog geen synopsis. Wel weten we dat deze zondag te zien zal zijn in de Verenigde Staten en vanaf maandagochtend op Ziggo Movies & Series XL.

De aflevering zal vermoedelijk de draad oppikken van de vele verhaallijnen die afgelopen aflevering grotendeels genegeerd werden. Die speelde zich namelijk voornamelijk af in Shogun World en had daardoor nauwelijks tijd voor mensen als Bernard en Dolores. Het wordt dankzij de onderstaande spot duidelijk dat daar in elk geval weer naar gekeken wordt.

Ook heeft het er alle schijn van dat steeds meer mysteries onthuld zullen worden. Zo lijken we Arnold weer te zien en ziet het ernaar uit dat Bernard de schimmige mysteries van het park steeds meer weet te onthullen. Voor een serie die zo geheimzinnig is als Westworld, krijgen we ineens wel heel veel antwoorden. Maar niets is wat het lijkt, dus laten we het maar houden bij onderstaande preview.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende synopsis S4 'Legends of Tomorrow'!
Series / Posters

Onthullende synopsis S4 'Legends of Tomorrow'!

Constantine schiet te hulp.

Een nieuwe poster en synopsis hebben het team van het vierde seizoen van DC-serie Legends of Tomorrow onthuld. De nieuwe reeks zal voortborduren op de niet bepaald soepele relatie tussen het nieuwe Time Bureau en de Legends. Dat ziet er als volgt uit:

Nadat ze de demoon Mallus verslagen hebben door hem dood te knuffelen met een gigantisch knuffeldier genaamd Beebo, zijn de Legends er klaar voor om het rustiger aan te doen. Sara en haar team voegen zich bij Ava Sharpe en het Time Bureau om de laatste anachronismes op te ruimen. Dat lijkt eenvoudig, tot Constantine ten tonele verschijnt en hen informeert dat ze, met het oplossen van een groot probleem, een ander, veel groter probleem geschapen hebben. Toen de Legends de tijd lieten verkruimelen om Mallus vrij te laten en te verslaan, verzachtte de barrière tussen werelden. De geschiedenis zit nu vol met 'Fugitives', magische wezens uit mythen, sprookjes en legenden. De Fugitives waren uit de tijd verbannen door mensen als Constantine, maar keren in drommen terug naar onze wereld en veroorzaken veel rommel. Daar het Time Bureau het niet heeft op magie en er ook niet de middelen voor heeft om dat te bestrijden, moeten de Legends samenwerken met ieders favoriete demonoloog om de geschiedenis weer te repareren.

Sara en Constantine krijgen hulp van de compassievolle uitvinder Ray Palmer, de heethoofdige ex-veroordeelde Mick Rory, rebellerende totem-drager Zari en de historicus met gebroken hart Nata, om de wereld te redden - en hun nalatenschap. Het het de bekende amusement van de Legends, die allerlei historische evenementen zien, en beroemde mensen tegenkomen, aangevuld met wat magische gekkigheid!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Stranger Things' coming-of-age voor Eleven
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Stranger Things' coming-of-age voor Eleven

Eleven leert hoe het is om een normale tiener te zijn.

Voor het eerst zijn er wat echte details voer het plot van het derde seizoen van Netflix-hit Stranger Things. Actrice Millie Bobby Brown stelt dat het een echt "coming of age" verhaal wordt voor haar personage, Eleven. De productie van de Netflix-serie is overigens vorige maand pas begonnen en zou mogelijk pas in 2019 terugkeren.

In het nieuwe seizoen heeft Eleven een nieuw leven en is ze Jane Hopper geworden. Ze leeft nu het leven van een gewone tiener, en krijgt een "mooie verhaallijn dit seizoen. Ze leert echt hoe het is om een normale tiener te zijn," aldus Brown.

Het is nog even de vraag hoe de Upside Down terugkeert in de serie, maar daar zullen showrunners Matt en Ross Duffer wel iets voor verzonnen hebben. Duidelijk is wel al dat er nieuwe wezens een rol spelen en het voorzien hebben op onze jonge vrienden. Er is nog geen releasedatum voor het nieuwe seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde 'The Expanse' lijkt bijna gered!
Series / Nieuws

Gecancelde 'The Expanse' lijkt bijna gered!

Amazon gaat voor seizoen 4.

De fans van sci-fi serie The Expanse mogen hopen op een nieuw seizoen. Recent werd de serie door Syfy gecanceld, maar het lijkt erop dat een andere zender door wilt gaan.

De goed ontvangen, maar prijzige serie lijkt minimaal een vierde seizoen te krijgen via Amazon Prime Video. Een belangrijke reden dat Amazon wilt inspringen is dat CEO Jeff Bezos een groot fan is van The Expanse.

The Hollywood Reporter meldt dat de deal nog niet is afgerond, maar mocht alles doorgaan dan kunnen Nederlandse Netflix'ers waarschijnlijk van geluk spreken. De Europese rechten liggen namelijk bij Netflix. Mocht Amazon uiteindelijk afhaken, bestaat er nog altijd de kans dat Netflix inspringt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Beck 7' - Met 'Game of Thrones'-ster Kristofer Hivju
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Beck 7' - Met 'Game of Thrones'-ster Kristofer Hivju

Het achtste seizoen lijkt een zekerheidje.

Bedenker: Elsebeth Egholm | Cast: Peter Haber (Martin Beck), Kristofer Hivju (Steinar Hovland), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Ingvar Hirdwall (Grannen), Rebecka Hemse (Inger), Peter Hüttner (Oljelund) | Uitzending serie: 1997 - heden | Tv-release: ZDF

De Zweedse politieagent Martin Beck van acteur Peter Haber keerde eerder dit jaar terug voor het zevende seizoen van Beck, eigenlijk vier losse films van ieder 95 minuten. De reeks bestaat ondertussen uit maar liefst 38 films, gebaseerd op de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö welke zijn samengevat in de bundel 'The Story of a Crime'. Sinds 2015 in de serie ook internationaal een hit, mede doordat de BBC de serie ondertiteld ging uitzenden, vanaf aflevering 28.

Onlangs bracht Lumière het zevende seizoen van Beck uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer voor Beck 35: Ditt Eget Blod en de synopsis voor het seizoen.



In het zevende seizoen van Beck krijgt Beck genoeg van zijn stille pensioen en kijkt hij uit naar een nieuwe uitdaging, terwijl Steinar Hovland meer verantwoordelijkheden heeft gekregen in het rechercheteam. Verschillende nieuwe moordzaken dwingen Beck terug te keren. Zelfs de nationale veiligheid in Zweden komt ernstig in het gedrang bij de verdwijning van een meisje. Het spoor leidt naar een terrorist en het duurt niet lang vooraleer het onderzoekswerk een beklemmende race tegen de tijd wordt om verschillende catastrofes te voorkomen. Bovendien krijgt het team te maken met persoonlijke problemen, onderlinge competitie en jaloezie.



Serie: Beck - Seizoen 7 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 95 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481297 | Release: mei 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van het zevende seizoen van Beck zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In de keepcase is er geen extra informatie. In de case zit wel een klein foldertje met de nieuwere films en series van Lumière.

Beeld en geluid
Lumière levert weer een knappe Dvd-uitgave op, met op iedere schijf twee afleveringen. Het zevende seizoen van Beck ziet er voor Standard Definition goed uit, met geen kartel-/blokvorming en een nette detailweergave. De scherpte is uiteraard wat matig (het blijft een Dvd-uitgave), maar is ruim voldoende. Ook de wat fletse, sobere kleuren van de serie zijn netjes en geven een goede realistische sfeer aan de geliefde serie. De geluidstrack is surround, maar focust zich vooral op de dialoog. Prima uitgave weer van Lumière.

Geen extra's
Ook deze uitgave in de Lumière Crime Series biedt geen extra's. De liefhebber moet het doen met de vier afleveringen 35 - Beck: Ditt eget blod, 36 - Beck: Den tunna isen, 37 - Beck: Utan uppsåt en 38 - Beck: Djävulens advokat.

Achtste seizoen!
Acteur Peter Haber (Beck) is ondertussen 65 jaar oud, maar hij lijkt niet aan stoppen te denken. Ondertussen ook met Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju komt er nagenoeg zeker ook een achtste reeks voor de (film)serie. TV4 beloofde in april dat deze filmserie een droomreeks wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.