search
Dvd review 'Soof: een nieuw begin'
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Soof: een nieuw begin'

Seizoen 2 komt er al aan!!

Bedenker: Sylvia Witteman | Cast: Lies Visschedijk (Soof), Fedja van Huêt (Kasper), Daniel Karaty (Jim), Roos Dickmann (Sacha), Brent Schoemaker (Bing), e.a. | Jaar: 2018 - heden | Zender: RTL4 | Videoland

Na twee succesvolle bioscoopfilms debuteerde Soof begin dit jaar in haar eigen serie, Soof: Een Nieuw Begin. Uitgezonden door RTL4 / Videoland bleek ook dit avontuur een succes met meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering. Lies Visschedijk keert in de serie terug als Soof, de vrijgezelle vrouw die maar geen kfscheid kan nemen van haar ex-man. Ook andere namen uit de films keerden terug, met onder meer Fedja van Huêt als Kasper.

Onlangs bracht Dutch FilmWorks het debuutseizoen van Soof uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het eerste seizoen zijn Kasper en Soof eindelijk gescheiden. Als Kasper's eigen 'mancave' onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij tijdelijk in op zolder bij Soof en de kinderen. Dit lijkt in eerste instantie best prettig. Niet alleen voor de kinderen, maar ook Soof ziet wel voordelen in weer een man in huis. Op die manier heeft ze ook meer tijd om zich op haar restaurant te richten. Natuurlijk blijkt al snel dat deze situatie van 'living divorced together' toch leidt tot een hoop gedoe en misverstanden. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen.



Uitgave: Soof: een nieuw begin - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372007457 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Soof: een nieuw begin zitten verpakt in een dikke dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. Wel staat op de achterkant dat er extra's zijn.

Beeld en geluid
Dutch FilmWorks levert een degelijke Dvd-uitgave op van deze Nederlandse tv-serie, met op de eerste schijf vier afleveringen en op de tweede en derde schijf ieder drie afleveringen. Met een beeldvullende weergave is vooral de kleur degelijk en zijn er beperkt de standaard dvd-gebreken waarneembaar. De geluidstrack is Dolby Digital 2.0, iets dat standaard lijkt bij series van RTL4. Al met al een degelijke technische ervaring.

Aantal extra's!
Dutch FilmWorks heeft zowaar een aantal extra's toegevoegd aan de schijven. Zo kun je kijken naar de featurette 'Op de Soof set met Anne' en de drie personage-video's 'Wijn met Pip - Elise', 'Wijn met Pip - Anneke' en 'In His Shoes - Dan Karaty'. Erg leuk dat deze zijn toegevoegd. Dit maakt de dvd uiteraard nog interessanter voor de fans van de films en de serie.

Soof: een tweede seizoen
Ondertussen draaien de camera's voor het tweede seizoen van Soof. De Nederlandse acteur Robert de Hoog (Nova, 170 Hz) zal een nieuw oogappeltje van Soof spelen, als tv-maker Victor. En waar gaat de serie over? "Soof ontdekt in het nieuwe seizoen de wereld van televisie. Ze krijgt een eigen kookprogramma," aldus Lies Visschedijk tegenover RTL Boulevard. Naar verwachting is het tweede seizoen eind dit jaar te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen