search

Ons nieuws van vrijdag 25 mei 2018

Emilia Clarke filmde laatste scène Daenerys al
Series / Nieuws

Emilia Clarke filmde laatste scène Daenerys al

Game of Thrones is bijna voorbij.

2019 brengt ons het laatste, zes afleveringen tellende, seizoen van Game of Thrones. De opnames van de HBO-serie zijn in volle gang, maar de cast mag nu al afscheid nemen van hun personages. Actrice Emilia Clarke, die de rol van Daenerys Targaryen speelt, laat weten dat ze de laatste scènes van haar personage al opgenomen heeft.

"Ik werd er helemaal ziek van," begon de actrice tegenover Vanity Fair, waarin ze in een special te zien was. "Wetende wat het wordt, en wat de laatste woorden van Daenerys zijn…"

Tot nu toe is er vrijwel niets bekend over het laatste, achtste, seizoen van Game of Thrones. De serie krijgt zes lange afleveringen, naar het schijnt van elk twee uur. Centraal staat in elk geval de strijd tussen de mensen en de White Walkers, die nu definitief Westeros aanvallen. Daarnaast zal de strijd met de Lannisters ook zijn afronding krijgen in het seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste castleden voor HBO's 'Watchmen'!
Series / Nieuws

Eerste castleden voor HBO's 'Watchmen'!

Wie worden de nieuwe helden?

Damon Lindelof werkt hard aan een nieuwe versie van Watchmen. Nadat hij bekend maakte dat er uitgebreid gekeken wordt naar een balans tussen het schrijven van een vervolg en het origineel eren, zijn er nu de eerste castleden.

Deadline meldt dat Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Adelaide Clemens, Louis Gossett Jr., en Andrew Howard allemaal getekend hebben voor een onbekende rol. Of zij enkel in de pilot voor HBO spelen, of ook een bredere rol hebben is niet bekend. Bronnen van Deadline stellen in elk geval dat minstens een van de de castleden mogelijk regular wordt.

De graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbons werd in 1986 uitgegeven en speelt zich in een alternatieve realiteit af. Centraal staat een wereld waarin superhelden al decennia echt zijn en de gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis een andere wending gegeven hebben. In de jaren tachtig mogen zij niet meer actief zijn, maar werken een aantal van hen nog voor de regering. Als een prominente held vermoord wordt, komt een complexe groep oud-helden terug uit pensioen om de raadselachtige moord te ontrafelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op 'Charmed'-reboot
Series / Nieuws

Forse kritiek op 'Charmed'-reboot

Niet iedereen kijkt ernaar uit.

Niet iedereen kijkt heel erg uit naar de reboot van Charmed. Oorspronkelijk castlid, Holly Marie Combs, die de rol van Piper Halliwell speelde, lijkt niet heel enthousiast. Op Twitter leit ze weten dat ze niet heel erg uitkijkt naar de nieuwe franchise.

"Laat ik zeggen dat ik het heel erg waardeer dat de Charmed-reboot kansen en banen creëert. Maar wat ik nooit zal begrijpen is wat er dapper, grappig of feministisch is aan het maken van een serie die in feite gewoon zegt dat de oorspronkelijke actrices te oud zijn om een baan te hebben die ze twaalf jaar geleden ook al hadden. Ik hoop dat de nieuwe serie beter is dan de marketing tot nu toe laat zien," aldus Combs.

Ze hoopt wel dat de serie een succes wordt: "Reboots doen het beter als ze het origineel eren en dus niet proberen daar dingen van te verpesten. Reboots doen het ook beter als ze luisteren naar de gepassioneerde fans, waar het natuurlijk allemaal om draait, toch? Daarom maken we reboots."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen voor titelheld in clip 'Luke Cage' seizoen 2!
Series / Video/clip/featurette

Problemen voor titelheld in clip 'Luke Cage' seizoen 2!

Superheld zijn is lastig.

Netflix heeft een eerste clip vrijgegeven uit het tweede seizoen van Luke Cage, de eerstvolgende seizoen uit de Marvel-reeks op de online betaalzender. Het is de tweede in 2018 na Jessica Jones seizoen 2 en alweer het negende seizoen in totaal.

In de clip wordt Cage lastig gevallen door buurtbewoners die vinden dat de held te weinig doet voor de buurt. Het blijkt dus geen makkelijke opgave om iedereen tevreden te houdeb als een onverwoestbare Marvel-superheld.



In Luke Cage keert acteur Mike Colter terug als de kogelwerende titelheld. Ook Defender-collega Finn Jones' zal te zien zijn als Danny Rand a.k.a. Iron Fist en Rosario Dawsons duikt weer op als de reddende engel Claire Temple. Er zijn belangrijke nieuwe rollen voor Mustafa Shakir, Annabella Sciorra en Gabrielle Dennis.

Op 22 juni moet het nieuwste seizoen van Luke Cage in zijn geheel op Netflix online gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Soof: een nieuw begin'
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Soof: een nieuw begin'

Seizoen 2 komt er al aan!!

Bedenker: Sylvia Witteman | Cast: Lies Visschedijk (Soof), Fedja van Huêt (Kasper), Daniel Karaty (Jim), Roos Dickmann (Sacha), Brent Schoemaker (Bing), e.a. | Jaar: 2018 - heden | Zender: RTL4 | Videoland

Na twee succesvolle bioscoopfilms debuteerde Soof begin dit jaar in haar eigen serie, Soof: Een Nieuw Begin. Uitgezonden door RTL4 / Videoland bleek ook dit avontuur een succes met meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering. Lies Visschedijk keert in de serie terug als Soof, de vrijgezelle vrouw die maar geen kfscheid kan nemen van haar ex-man. Ook andere namen uit de films keerden terug, met onder meer Fedja van Huêt als Kasper.

Onlangs bracht Dutch FilmWorks het debuutseizoen van Soof uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het eerste seizoen zijn Kasper en Soof eindelijk gescheiden. Als Kasper's eigen 'mancave' onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij tijdelijk in op zolder bij Soof en de kinderen. Dit lijkt in eerste instantie best prettig. Niet alleen voor de kinderen, maar ook Soof ziet wel voordelen in weer een man in huis. Op die manier heeft ze ook meer tijd om zich op haar restaurant te richten. Natuurlijk blijkt al snel dat deze situatie van 'living divorced together' toch leidt tot een hoop gedoe en misverstanden. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen.



Uitgave: Soof: een nieuw begin - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372007457 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Soof: een nieuw begin zitten verpakt in een dikke dvd-keepcase. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. Wel staat op de achterkant dat er extra's zijn.

Beeld en geluid
Dutch FilmWorks levert een degelijke Dvd-uitgave op van deze Nederlandse tv-serie, met op de eerste schijf vier afleveringen en op de tweede en derde schijf ieder drie afleveringen. Met een beeldvullende weergave is vooral de kleur degelijk en zijn er beperkt de standaard dvd-gebreken waarneembaar. De geluidstrack is Dolby Digital 2.0, iets dat standaard lijkt bij series van RTL4. Al met al een degelijke technische ervaring.

Aantal extra's!
Dutch FilmWorks heeft zowaar een aantal extra's toegevoegd aan de schijven. Zo kun je kijken naar de featurette 'Op de Soof set met Anne' en de drie personage-video's 'Wijn met Pip - Elise', 'Wijn met Pip - Anneke' en 'In His Shoes - Dan Karaty'. Erg leuk dat deze zijn toegevoegd. Dit maakt de dvd uiteraard nog interessanter voor de fans van de films en de serie.

Soof: een tweede seizoen
Ondertussen draaien de camera's voor het tweede seizoen van Soof. De Nederlandse acteur Robert de Hoog (Nova, 170 Hz) zal een nieuw oogappeltje van Soof spelen, als tv-maker Victor. En waar gaat de serie over? "Soof ontdekt in het nieuwe seizoen de wereld van televisie. Ze krijgt een eigen kookprogramma," aldus Lies Visschedijk tegenover RTL Boulevard. Naar verwachting is het tweede seizoen eind dit jaar te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen