search
'Yellowstone' is kijkcijferkanon

'Yellowstone' is kijkcijferkanon

Kevin Costner bezorgt Paramount Network veel kijkers.

Bram de Groot

Paramount Network heeft waarschijnlijk een kijkcijferkanon te pakken. De eerste aflevering van de serie Yellowstone van schrijver/regisseur Taylor Sheridan (Hell or High Water, Wind River) is namelijk de best aftrap van een dramaserie voor de zender sinds The People vs O.J. Simpson uit 2016.


Variety laat weten dat de Nielsen Live+3 data (live-uitzending + 3 dagen streaming) prima cijfers aantoont. De eerste aflevering trok 4,8 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers. Dit is nog eens 71 procent extra kijkers dan de 2,8 miljoen kijkers die de serie trok op de eerste dag (Live+1).

In Yellowstone is de hoofdrol voor Kevin Costner. Hij speelt John Dutton, het hoofd van de familie Duttons uit Montana die een groot landgoed beheert. Ze moeten het opnemen tegen ontwikkelaars, een reservaat van indianen en het eerste Amerikaanse nationale park. Ook krijgen ze te maken met corrupte politici in een wereld die ver van de media staat.

Andere rollen zijn voor namen als Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Dave Anabelle, Cole Hauser, Danny Huston, Josh Lucas, Gretchen Mol en Jill Hennessey.

Aanbevolen artikelen