'Modern Family'-bedenker stapt op

'Modern Family'-bedenker stapt op

Hij heeft geen zin meer in samenwerking met Fox.

Jim Pedd, 27 juni 2018 om 08:00

In het kader van oud, maar toch relevant nieuws: Steve Levitan, medebedenker van de komische hitserie Modern Family van Fox, stapt op. Hij wil zijn contract met Fox niet verlengen, doordat er controversiële opmerkingen gemaakt zijn door de anchors van Fox News. De beslissing komt enkel daaruit voort, niet uit meningen over individuele partijen binnen het bedrijf.
Het is al meer dan eens voorgekomen dat Fox News kritiek van derden kreeg. Vooral de afgelopen tijd, sinds Donald Trump president van de Verenigde Staten is, staat de zender bekend om conservatieve opmerkingen, als het aankomt op verslaggeving en commentaar. Recent nog liet Fox News-host Laura Ingraham weten dat de faciliteiten waar kinderen van illegale immigranten van hun ouders gescheiden worden als “zomerkampen” zijn. Levitan stelt dat hij misselijk wordt van dit soort opmerkingen en daarom zijn deal met Fox TV Studio niet verlengt.

De afgelopen jaren was zijn ervaring met Fox wel positief, maar de opmerkingen die nu gemaakt zijn en niet teruggetrokken, zijn volgens Levitan de druppel. Zijn vertrek zal geen invloed hebben op plannen rond de serie. Levitan zal namelijk zijn contract afmaken, wat duurt tot het tiende en laatste seizoen, dat deze herfst van start gaat.

Bron: Deadline

Lees meer over: Modern Family, Fox, Fox News, Steve Levitan

Informatie over de serie: Modern Family

Populair nieuws