search

Ons nieuws van dinsdag 26 juni 2018

'Yellowstone' is kijkcijferkanon
Series / Nieuws

'Yellowstone' is kijkcijferkanon

Kevin Costner bezorgt Paramount Network veel kijkers.

Paramount Network heeft waarschijnlijk een kijkcijferkanon te pakken. De eerste aflevering van de serie Yellowstone van schrijver/regisseur Taylor Sheridan (Hell or High Water, Wind River) is namelijk de best aftrap van een dramaserie voor de zender sinds The People vs O.J. Simpson uit 2016.

Variety laat weten dat de Nielsen Live+3 data (live-uitzending + 3 dagen streaming) prima cijfers aantoont. De eerste aflevering trok 4,8 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers. Dit is nog eens 71 procent extra kijkers dan de 2,8 miljoen kijkers die de serie trok op de eerste dag (Live+1).

In Yellowstone is de hoofdrol voor Kevin Costner. Hij speelt John Dutton, het hoofd van de familie Duttons uit Montana die een groot landgoed beheert. Ze moeten het opnemen tegen ontwikkelaars, een reservaat van indianen en het eerste Amerikaanse nationale park. Ook krijgen ze te maken met corrupte politici in een wereld die ver van de media staat.

Andere rollen zijn voor namen als Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Dave Anabelle, Cole Hauser, Danny Huston, Josh Lucas, Gretchen Mol en Jill Hennessey.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Russell Crowe speelt hoofdrol in Showtime-serie over Roger Ailes
Series / Nieuws

Russell Crowe speelt hoofdrol in Showtime-serie over Roger Ailes

Ailes, de mediamagnaat achter Fox News, ging keihard ten onder na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Russell Crowe is gecast als mediamagnaat/Fox News-grondlegger Roger Ailes in de Showtime-miniserie die gebaseerd is op Gabriel Shermans boek The Loudest Voice in the Room.

De serie, die zal bestaan uit acht afleveringen, zal zich voornamelijk richten op de laatste tien jaar van Ailes' leven, maar laat ook flashbacks zien naar belangrijke momenten in zijn carrière, waaronder een ontmoeting met Richard Nixon en de beschuldigingen van seksueel misbruik die uiteindelijk zijn ondergang betekenden.

De serie zal het leven van Ailes vanuit meerdere oogpunten belichten en laat zien hoe het politieke proces zijn loopbaan vormde. Tom McCarthy (Spotlight en megaproducent Jason Blum zullen de serie produceren. Het script van de eerste afleveringen werd geschreven door McCarthy en Sherman.

Deze miniserie staat trouwens los van de film over Ailes die Jay Roach zal maken voor Annapurna. Charlize Theron zal in deze film de rol van Fox-journalist Megyn Kelly spelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Casting 'The Witcher' bijna al van start
Series / Nieuws

Casting 'The Witcher' bijna al van start

Netflix pompt miljoenen in deze serie.

Netflix gaat binnenkort al castleden zoeken voor zijn The Witcher-serie. De bedoeling is dat vooral snel voor hoofdpersonen Geralt of Rivia en Yennefer of Vengerberg castleden gevonden worden. Ontwikkelingen rond de serie, die ontwikkeld wordt door Lauren Schmidt Hissrich, zullen dan ook snel gaan de komende tijd.

De serie wordt gebaseerd op de boekenreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Daarin staat Geralt of Rivia centraal, een witcher, die verantwoordelijk is om de mensen te beschermen tegen bovennatuurlijke bedreigingen, waaronder weerwolven. De boeken werden al tot games omgetoverd, waarvan het meest recente deel, The Witcher 3: Wild Hunt, veruit de populairste is.

Er is dus ook genoeg interesse in het verhaal van Geralt en zijn jacht op de bovennatuurlijke wezens. De serie van Netflix zal, als het goed is, behoorlijk duister worden en draaien om oorlog tussen verschillende landen in de fictieve wereld van Sapkowski. Acht afleveringen krijgt het eerste seizoen, dat in 2020 te zien moet zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC gunt 'The Terror' tweede seizoen
Series / Nieuws

AMC gunt 'The Terror' tweede seizoen

Ditmaal echter een heel ander verhaal.

AMC geeft de serie The Terror een tweede seizoen. Mocht je nu - gezien het einde van het eerste seizoen - denken: hoe dan? hebben we meteen een antwoord voor je. Het wordt een anthologieserie, waarmee de show dus in het tweede seizoen een heel ander verhaal zal vertellen.

De eerste tien afleveringen waren gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons, en vertelt een fictieve versie van de reis van de HMS Erebus en HMS Terror, waarvan de bemanning probeerde de Northwest Passage te verkennen. Dat liep compleet uit de hand en leidde tot muiterij, kannibalisme en een bovennatuurlijke aanwezigheid.

Het nieuwe seizoen trekt echter naar de Tweede Wereldoorlog. Dat gaat over een "bizarre aanwezigheid, die een Japans-Amerikaanse gemeenschap lastigvalt vanuit zijn thuis in Zuid-California, tot de interneringskampen van de oorlog in de Pacific." Wederom is Ridley Scott producent, verder is Alexander Woo showrunner.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.