search
Jeremy Irons gecast in HBO-serie 'Watchmen'!!
Series / Nieuws

Jeremy Irons gecast in HBO-serie 'Watchmen'!!

Irons maakte eerder al deel uit van het DC-universum als Alfred Pennyworth in Batman v Superman en Justice League.

Jeremy Irons heeft een van de hoofdrollen gescoord in de pilot-aflevering in de door Damon Lindelof geproduceerde HBO-serie Watchmen, die deels is gebaseerd op de legendarische graphic novel van Alan Moore uit 1986.


Het oorspronkelijke verhaal van Watchmen begon met een mysterieuze moord, maar bleek later een samenzwering te zijn die de wereld voor altijd zou veranderen. Ook zagen we hoe de definitie van schurken en helden niet altijd zo zwart-wit is als wij normaal denken.

Regina King en Don Johnson werden eerder al gecast in de serie. Irons zal de rol spelen van een oude Britse man van adel. Het betreft zijn tweede grote rol in een serie, in navolging op drie seizoenen van Showtime-serie The Borgias.

Damon Lindelof, bedenker, scenarist, showrunner en uitvoerend producent van de serie, heeft eerder al duidelijk gemaakt dat Watchmen geen verfilming wordt van het bronmateriaal, maar een origineel verhaal met nieuwe personages. Het universum en de toon van Alan Moore's meesterwerk wordt echter wel gebruikt voor de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen