search

Ons nieuws van woensdag 27 juni 2018

'Famous in Love' krijgt geen vervolg meer
Series / Nieuws

'Famous in Love' krijgt geen vervolg meer

En dat ondanks het feit dat Freeform een vervolg wel zag zitten...

Geoffrey Ketels

Slecht nieuws voor fans van de serie 'Famous in Love'. Ondanks het feit dat Freeform eigenlijk wel brood zag in een vervolg wou ze daar wel een grotere financiële tegemoetkoming voor krijgen van haar partner Hulu. Deze laatste bleek daar echter niet toe bereid te zijn met als gevolg dat er toch geen derde seizoen zal worden uitgebracht. Hiermee komt er een (pijnlijk) einde aan de reeks van 'Pretty Little Liars' showrunner I. Marlene King.

Verschillende bronnen hebben aangegeven dat Freeform wel degelijk een derde seizoen zag zitten. Echter is het bekend dat Famous in Love een vrij duur project is van producers Warner Horizon Scripted Television. Om de kosten betaalbaar te houden vroeg Freeform aan haar streaming partner Hulu om een grotere financiële bijdrage te doen, maar deze laatste vond dat geen goed idee. Volgens Hulu is dit vooral te wijten aan het feit dat de kijkcijfers na het eerste seizoen sterk zijn gedaald. Waar het eerste seizoen nog goed was voor gemiddeld 330.000 kijkers zakte dit aantal naar gemiddeld 254.000 kijkers in het tweede seizoen.

Ben jij een fan van Famous in Love en ga je deze mooie serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Irons gecast in HBO-serie 'Watchmen'!!
Series / Nieuws

Jeremy Irons gecast in HBO-serie 'Watchmen'!!

Irons maakte eerder al deel uit van het DC-universum als Alfred Pennyworth in Batman v Superman en Justice League.

Jeremy Irons heeft een van de hoofdrollen gescoord in de pilot-aflevering in de door Damon Lindelof geproduceerde HBO-serie Watchmen, die deels is gebaseerd op de legendarische graphic novel van Alan Moore uit 1986.

Het oorspronkelijke verhaal van Watchmen begon met een mysterieuze moord, maar bleek later een samenzwering te zijn die de wereld voor altijd zou veranderen. Ook zagen we hoe de definitie van schurken en helden niet altijd zo zwart-wit is als wij normaal denken.

Regina King en Don Johnson werden eerder al gecast in de serie. Irons zal de rol spelen van een oude Britse man van adel. Het betreft zijn tweede grote rol in een serie, in navolging op drie seizoenen van Showtime-serie The Borgias.

Damon Lindelof, bedenker, scenarist, showrunner en uitvoerend producent van de serie, heeft eerder al duidelijk gemaakt dat Watchmen geen verfilming wordt van het bronmateriaal, maar een origineel verhaal met nieuwe personages. Het universum en de toon van Alan Moore's meesterwerk wordt echter wel gebruikt voor de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Syfy maakt 'Nightbreed'-serie
Series / Nieuws

Syfy maakt 'Nightbreed'-serie

Clive Barker keert terug naar Midian.

Clive Baker keert terug naar de onderwereld van Midian, want hij maakt een Nightbreed-serie. Na zijn succes als regisseur van Hellraiser, besloot Barker dat zijn volgende project een verfilming van zijn fantasywerk Cabal zou worden. Dat kreeg een nieuwe naam: Nightbreed en komt nu naar de tv.

Centraal staat een ogenschijnlijk doodnormale man, die droomt van een ondergrondse stad. In die stad verschuilen monsters zich van de samenleving. De man voegt zich op een gegeven moment bij hen en wordt zelf een monster. Al snel moet hij hen helpen overleven in een gruwelijke strijd met de mensheid, die hen wil uitroeien.

Nightbreed is bedoeld als de Star Wars van het horrorgenre, waarbij de monsters helden zijn en de mensheid schurken. Volgens Deadline mag Barker nu samen met Josh Stolberg de serie maken voor Syfy. Wanneer deze precies te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe synopsis 'Legends of Tomorrow' S4
Series / Nieuws

Nieuwe synopsis 'Legends of Tomorrow' S4

De Legends nemen het straks op tegen bovennatuurlijke bedreigingen.

DC's Legends of Tomorrow neemt in zijn vierde seizoen een bovennatuurlijke wending. Deze herfst zal het tijdreizende team de consequenties van het gevecht met Mallus de demon moeten ondervinden. Die strijd zorgde ervoor dat magische wezens de geschiedenis konden infecteren.

"Nadat ze Mallus versloegen, door hem dood te knuffelen met een gigantisch knuffelbeest genaamd Beebo, dachten de Legends eindelijk rustig aan te kunnen doen. Maar dat genot is van korte duur, want Constantine kwam aan met de opmerking dat ze met de oplossing van het ene grote probleem, een veel groter probleem geschapen hebben. Toen de Legends de tijd lieten vervallen in een poging Mallus los te laten en te kunnen verslaan, versoepelde de barrière tussen werelden. De geschiedenis is nu geïnfecteerd met Fugitives, magische wezens van mythes, sprookjes en legenden. Mensen als Constantine hebben hen altijd uit de tijd verdreven, maar keren nu massaal terug naar onze wereld om voor chaos te zorgen. Dus, als alle hel losbreekt… wie bel je dan? Juist! De Legends."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Modern Family'-bedenker stapt op
Series / Nieuws

'Modern Family'-bedenker stapt op

Hij heeft geen zin meer in samenwerking met Fox.

In het kader van oud, maar toch relevant nieuws: Steve Levitan, medebedenker van de komische hitserie Modern Family van Fox, stapt op. Hij wil zijn contract met Fox niet verlengen, doordat er controversiële opmerkingen gemaakt zijn door de anchors van Fox News. De beslissing komt enkel daaruit voort, niet uit meningen over individuele partijen binnen het bedrijf.

Het is al meer dan eens voorgekomen dat Fox News kritiek van derden kreeg. Vooral de afgelopen tijd, sinds Donald Trump president van de Verenigde Staten is, staat de zender bekend om conservatieve opmerkingen, als het aankomt op verslaggeving en commentaar. Recent nog liet Fox News-host Laura Ingraham weten dat de faciliteiten waar kinderen van illegale immigranten van hun ouders gescheiden worden als "zomerkampen" zijn. Levitan stelt dat hij misselijk wordt van dit soort opmerkingen en daarom zijn deal met Fox TV Studio niet verlengt.

De afgelopen jaren was zijn ervaring met Fox wel positief, maar de opmerkingen die nu gemaakt zijn en niet teruggetrokken, zijn volgens Levitan de druppel. Zijn vertrek zal geen invloed hebben op plannen rond de serie. Levitan zal namelijk zijn contract afmaken, wat duurt tot het tiende en laatste seizoen, dat deze herfst van start gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.