Kijkcijfers HBO's 'Westworld' gedaald

Kijkcijfers HBO's 'Westworld' gedaald

Het tweede seizoen werd flink minder bekeken dan de eerste reeks.

Jim Pedd, 28 juni 2018 om 12:24

HBO gunt Westworld een derde seizoen. De vraag is of er nog een vierde volgt. De kijkcijfers zijn namelijk gedaald, blijkt uit cijfers van Variety. Tijdens het hele tweede seizoen van de serie van Jonathan Nolan en Lisa Joy nam het aantal kijkers langzaam af.
De finale van het tweede seizoen trok in de Verenigde Staten 1,6 miljoen kijkers. Dat is dertig procent minder dan het eerste seizoen. Tegelijk is het ook een stuk minder dan bij de première van het tweede seizoen was; dat trok 2,1 miljoen kijkers naar HBO. Over het geheel genomen daalde het aantal kijkers dit tweede seizoen met veertien procent. In de belangrijkste demografische groep - mensen van tussen de 18 en 49 - nam het aantal kijkers met 23 procent af. Gemiddeld keken er naar het eerste seizoen 1,8 miljoen mensen; het tweede keken 1,6 miljoen mensen naar een aflevering.

Tegelijk zijn de cijfers ook weer niet te dramatisch. Variety meldt dat HBO verwacht dat er gemiddeld 10 miljoen mensen gekeken hebben per aflevering, als andere factoren zoals uitgesteld kijken en online streaming meegewogen worden. Dat is minder dan de 13,2 miljoen mensen die naar het eerste seizoen trokken, maar alsnog een mooi aantal. De serie behoort met deze cijfers tot de top vier best bekeken series van HBO op dit moment.

In het eerste seizoen van Westworld werden robots in een pretpark dat gemodelleerd is naar het wilde westen langzaamaan zelfbewust. Ze kwamen in opstand, een thema dat centraal staat in het tweede seizoen. Kritiek is er op de opgeblazen verhaallijnen en hoeveelheid mysteries die de showrunners ingebouwd hebben.

Bron: Variety

Lees meer over: Westworld, HBO, Jonathan Nolan, Lisa Joy

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws