Showrunners over uitdagingen tweede seizoen 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Showrunners over tweede seizoen Agents of SHIELD

Het is erg moeilijk om de serie goed in het Marvel Cinematic Universe te passen.

Jim Pedd, 15 mei 2014 om 09:34

Nu bekend is dat er een tweede seizoen komt van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. is het natuurlijk tijd om te kijken hoe het verder moet. Showrunners Maurissa Tancharoen en Jed Whedonspraken over de uitdagingen van het tweede seizoen en wat erbij komt kijken om het goed te maken.
”Het standalone format, dat je aan het einde van elke aflevering min of meer opnieuw begint, geeft niet het gevoel dat er veel op het spel staat,” vertelde Whedon. ”Je weet dat, aan het einde van de dag, alles weer netjes afgerond wordt. In de laatste afleveringen van het seizoen lieten we zien dat het NIET zo verder gaat. Er kan op elk moment iets spannends gebeuren.”

Verder wil men minder easter eggs gaan toevoegen, vertelt Whedon. ”We willen niet in een easter egg producerende boerderij veranderen. We willen bestaansrecht hebben en niet lenen van de films. Net als Iron Man los van Thor bestaat, maar in The Avengers toch samen kunnen zijn.”

”Dat je in hetzelfde universum bestaat geeft je grote mogelijkheden,” vertelde Whedon verder. ”Maar het maakt alles ook veel complexer.” Daar is Tancharoen het helemaal mee eens. ”Het is als een grote puzzel, waar alle delen op een bepaalde manier in passen. Er zijn bepaalde dingen die we nu nog niet kunnen noemen, maar ook dingen die we juist wel kunnen noemen. En als we dat kunnen, is het erg spannend. Maar er zijn regels, een structuur en een algemene samenvatting van het hoe universum zich over de tijd ontwikkelt.”


Bron: CBM

Lees meer over: agents of shield, marvel, marvels agents of shield, jed whedon, maurissa tancharoen, showrunners, seizoen 2, moeilijkheden, marvel cinematic universe, mcu

Informatie over de serie: Agents of S.H.I.E.L.D.

Populair nieuws