Eindelijk blik op Olivia Colman als Queen in 'The Crown'

Olivia Colman als Queen in The Crown onthuld

Dit seizoen speelt zich af in de jaren zeventig.

Jim Pedd, 17 juli 2018 om 13:28

Eindelijk hebben we een beeld van Olivia Colman als een oudere Queen Elizabeth II. De actrice neemt in het derde seizoen van de Netflix-serie het stokje van Claire Foy over en speelt een oudere versie van het personage. Van haar zien we nu hoe ze eruit komt te zien in de serie.
The Crown speelt zich in het nieuwe seizoen af in de jaren zeventig. Daarin zien we hoe de Royal Family omgaat met nieuwe politieke ontwikkelingen, zoals de opkomst van Labour en de ontevreden arbeidersklasse. De afbraak van de Common Wealth en scheiding van twintig landen van het koninkrijk komen vermoedelijk centraal te staan; een koningin dus die aan macht inboet. Een synopsis is er overigens nog niet, dus het is niet zeker of deze zaken ook echt centraal komen te staan.

Het derde seizoen wordt heel belangrijk voor Netflix. Dit moet tonen of het idee om elke twee seizoenen een tijdsprong te maken en de focus te verleggen op nieuwe problemen of veranderingen in de levens van de Queen of England en de rest van de Royal Family. De komende twee seizoenen speelt Colman dus de hoofdrol.

Lees meer over: The Crown, Netflix, Claire Foy, Olivia Colman

Populair nieuws