Andrew Lincoln over vertrek 'The Walking Dead'

Andrew Lincoln over 'Walking Dead'-vertrek

Wat is de reden achter zijn afscheid?

Bram de Groot, 22 juli 2018 om 18:13

Alweer even geleden werd bekend dat Andrew Lincoln en zijn personage Rick Grimes de zombieserie The Walking Dead gaan verlaten. Tijdens een persconferentie op Comic-Con in San Diego gaf de acteur kort uitleg over de reden achter zijn vertrek.
"Nou, negen jaar denk ik er al aan, want we wonen in het Verenigd Koninkrijk. Maar ik denk dat het met name te maken had met een gesprek dat Scott en ik een paar jaar geleden hadden, misschien in seizoen 4, over de vorm en het vinden van een manier om iets te voltooien dat nooit voltooid zou worden. En dan, natuurlijk, zonder het moederschip te verwoesten, snap je? Er was een zeker gevoel bij dit verhaal waarin een man wakker wordt en je de wereld ervaart door de ogen van deze ene man, en het vertaalt zich vervolgens in een uitgebreidere familie.

Wat nu spannend is, is het feit dat het verhaal écht is losgelaten. En vanaf het begin van de trailer voor dit seizoen zie je dat het een andere tijd is. Het voelt als de show waarvan ik altijd dacht dat we ernaar toe zouden gaan nadat we de pilot afrondden. En ja, kort gezegd, het was iets waar ik aan begon te denken toen mijn kinderen ouder en minder flexibel werden."


Het blijkt dus dat Lincoln vooral om privéredenen stopt met The Walking Dead. Naar verwachting zien we hem alleen in het eerste deel van seizoen 9. Vanaf 7 oktober weer op AMC.

Bron: screenrant

Lees meer over: The Walking Dead, Seizoen 9, Andrew Lincoln, Jeffrey Dean Morgan, Negan, Rick Grimes, Steven Yeun

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws