Dvd review 'GTST' seizoen 18 - nu in breedbeeld

Nog een paar seizoenen te gaan om gelijk te lopen.

Bram de Groot, 22 juli 2018 20:27

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Amber Brantjes (Rikki de Jong), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4
Distributeur Just Entertainment bracht verleden jaar drie seizoenen van Goede tijden, slechte tijden uit op Dvd, maar komt nu pas met de eerste uitgave van 2018. En wel die van seizoen 18. Dit seizoen werd uitgezonden van 27 augustus 2007 tot 20 juni 2008, met maar liefst 215 afleveringen. We starten de review met de cliffhanger van seizoen 17.


Seizoen 17 eindigde met het dramatisch verlopen examenfeest van Florien en Nina. Aan het begin van dit achttiende seizoen is de rust weer enigszins weergekeerd in Meerdijk. Maar niet voor lang, want als gevolg van een wraakzuchtige actie van Ludo belandt Robert in het ziekenhuis. Ludo en Janine maken veel ruzie en Charlie ontdekt dat Alexandra haar kind in het ziekenhuis heeft verwisseld voor een ander. Intussen is Rik vastbesloten zijn grote liefde Anita terug te winnen en heeft Dian voortdurend last van een geheimzinnige stalker. En Nick probeert de ‘dood’ van zijn zoon te verwerken door op zoek te gaan naar een draagmoeder voor een volgend kind.Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 18 | Afleveringen: 215 x ca. 25 minuten | Release: juni 2018 | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | EAN: 8711983967533 | Met dank aan: Just Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van het achttiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een bijzonder dikke DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er een overzicht van alle andere Dvd-boxen van GTST.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 18 staan afleveringen 3431 tot en met 3645. Bij elkaar duren de circa 25 minuten durende afleveringen 91 uur: opnieuw voldoende om een paar dagen non-stop GTST te kijken.

Beeld en Geluid
Het beeld is vanaf dit seizoen breedbeeld (16 : 9) en dat zorgt gelijk voor een modernere weergave. Verwacht geen wonderen, aangezien de serie een echte soap-uitstraling heeft. De kleurweergave is ruim voldoende en de scherpte past geheel bij een Dvd-uitgave van een serie van zo'n tien jaar oud. Verder kent het beeld flink kartelvorming, maar dit valt vooral op als je dicht op het beeld gaat zitten. Ondanks dat het beeld is aangepast naar 16 x 9, blijft de geluidstrack dolby digital 2.0. Iets dat menig RTL4 serie nog steeds heeft.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt benut door de enorme hoeveelheid afleveringen, een mooie 215 stuks.

Seizoen 19 tot en met 22
Het negentiende seizoen van GTST verschijnt ook dit jaar op Dvd en wel op 21 augustus 2018. Dat is dus vrij snel al. Of ook seizoen 20 nog dit jaar verschijnt is niet bekend. Seizoenen 21 en 22 werden eerder door Just uitgegeven in vergelijkbare boxen.

Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 17, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, erik de vogel, ludo

Informatie over de serie: Goede tijden, slechte tijden

Populair nieuws