Julianna Margulies scoort hoofdrol in Ebola-serie 'The Hot Zone'

De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Richard Preston.

Zilko Tarici, 27 juli 2018 om 12:19

Julianna Margulies (ER, The Good Wife) heeft de hoofdrol gescoord in miniserie The Hot Zone. Deze serie is gebaseerd op Richard Prestons gelijknamige bestseller over een uitbraak van het Ebola-virus.
In de serie zien we de angstaanjagende oorsprong van Ebola, een uitermate besmettelijk virus waarvoor (nog) geen geneesmiddel bestaat. Een groot deel van het boek is gewijd aan de komst van het virus naar de Verenigde Staten. We zien hoe het virus uitbreekt bij een aantal apen in een laboratorium dat slechts een paar kilometer is verwijderd van het Witte Huis.

Margulies zal in de serie de rol spelen van een militaire dierenarts die er samen met een gespecialiseerd SWAT-team voor moet zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Het boek van The Hot Zone was een gigantisch kritisch en commercieel succes toen het uitkwam in 1992. Michael Mann en Ridley Scott wilden het boek indertijd verfilmen, maar beide pogingen faalden.

Een film die uiteindelijk wel over min of meer hetzelfde onderwerp verschemn was Outbreak uit 1995. De eerder genoemde Scott werkte eerder samen met Margulies aan The Good Wife en zal nu dienst doen als uitvoerend producent van de miniserie. De opnames van The Hot Zone vinden komend najaar plaats in Toronto en Zuid-Afrika. Het resultaat zal ergens in 2019 worden uitgezonden.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Julianna Margulies, The Good Wife, The Hot Zone, Ridley Scott, Richard Preston

Populair nieuws