Netflix bestelt tien afleveringen 'Locke and Key'!

Netflix bestelt tien afleveringen Locke and Key!

Horrorserie over drie magische sleutels.

Jim Pedd, 27 juli 2018 om 16:34

Netflix heeft besloten om Locke & Key een compleet seizoen te gunnen. De serie verkeerde enige tijd in ontwikkelingshel, vooral nadat de pilot door Hulu niet goed genoeg bevonden werd. Nu horen we dat er toch een compleet seizoen besteld wordt door Netflix.
Deadline meldt dat er tien afleveringen komen. Er zal wel een heel nieuwe pilot gemaakt worden en ook een compleet nieuwe cast gezocht. Wie de regisseur wordt van de nieuwe pilot is nog niet helemaal duidelijk, het zal niet Andy Muschietti zijn die de verdoemde pilot voor Hulu maakte.

Centraal staan de Locke-kinderen, die naar het mysterieuze landhuis van hun familie in Maine verhuizen. Daar ontdekken ze drie magische en zeer gevaarlijke sleutels. Ze moeten vervolgens strijden met de mysterieuze krachten die de magische sleutels koste wat het kost voor zichzelf willen hebben.

De serie werd in 2011 al gepitcht, waarna er een pilot voor Fox werd gemaakt. Die pilot werd zelfs tijdens de San Diego Comic-Con van dat jaar vertoond. Maar het project haalde het niet en verscheen niet op televisie. Vervolgens was er het plan van Alex Kurtzman en Roberto Orci om een filmtrilogie te maken, maar dat slaagde ook niet. Daarna was er Scott Derrickson, die een pilot zou maken, maar die vervolgens op moest stappen en vervangen werd door Muschietti. Die maakte een pilot voor Hulu, maar slaagde er niet in de streamingdienst te bekoren.Lees meer over: Locke and Key, Netflix, Hulu, Andy Muschietti

Populair nieuws