search
'Game of Thrones'-prequel krijgt ensemblecast

'Game of Thrones'-prequel krijgt ensemblecast

Maar met enkele sterke vrouwen!

Jim Pedd

Er zijn voor het eerst weer wat details over de geplande Game of Thrones-prequel van Jane Goldman. Niet alleen weten we nu dat de opnames vermoedelijk begin volgend jaar van start gaan, maar ook dat er een complete ensemble-cast moet komen, met meerdere sterke vrouwelijke personages.


De serie draait om de oorsprong van de White Walkers en kijkt ook naar de duistere geheimen achter bepaalde grote families in de geschiedenis van Westeros, waaronder de Starks. Over de personages is nog vrijwel niets zeker, al weten we nu wel via HBO-baas Casey Bloys dat de serie een sterke en grote cast krijgt.

"Er zitten erg sterke vrouwelijke personages in, maar het is een ensemble dat uit mannen en vrouwen bestaat. Jane [Goldman] is een sterk schrijfster, maar we willen niet dat ze zich moet beperken tot het schrijven van vrouwelijke hoofdpersonen. Er zitten een boel behoorlijk complexe hoofdpersonen in de pilot."

Verder zal de serie heel anders worden dan GoT. "Het gaat heel anders voelen, want het speelt zich achtduizend jaar eerder af. Dus de setting is anders, het is een heel andere tijd in Westeros. Het voelt anders, maar nog steeds als Game of Thrones."

Aanbevolen artikelen